StoryEditorOCM
Vaterpološarena ekipa

Za njih navijate, oni su inženjer, ‘ubojica hamburgera‘ i ovisnik o adrenalinu. A jedan poručuje: Radite što više djece

Piše Iva Majić
11. siječnja 2024. - 12:36

Još nas jedan dan dijeli od četvrtfinalne utakmice u kojem će po svemu sudeći Hrvatska igrati protiv Grčke. Istina je da svjetski i olimpijski viceprvaci trebaju tek osigurati svoje mjesto među najboljih osam u Europi, ali uz dužno poštovanje reprezentaciji Nizozemske, nekako je izgledno tko će iz današnjeg susreta u 19 sati na Savi izaći kao pobjednik.

Tko god to bude, s druge strane će ih dočekati domaćin turnira, a evo par pojedinosti o 15 izabranika Ivice Tucka.

Marko Bijač - iako po njegovoj građi to ne bi rekli, ali prvi golman naše reprezentacije jednom prilikom je rekao kako voli ‘zaviriti‘ u frižider iza ponoći.

Matias Biljaka - jedini Hrvat koji je rođen u inozemstvu, a mjesto rođenja 24-godišnjeg beka je Beč.

Luka Bukić - očito mu tempo u bazenu nije naporan pa slobodno vrijeme, koliko ga ima, provodi igrajući padel.

Rino Burić - ovisnik je o adrenalinu, a kaže da mu ovaj hormon najviše pobuđuju bitne utakmice.

Zvonimir Butić - veliki broj vaterpolista studira nešto ili je već stiglo do neke akademske titule, a ovaj 25-godišnji Splićanin je inženjer građevinarstva, što ga čini jedinim inženjerom među hrvatskim reprezentativcima.

Loren Fatović - najbolji igrač Kupa Hrvatske 2023. godine, unatoč porazu njegove momčadi. Nešto što se ne događa često, ali zasluženo priznanje jer je od 14 golova Jadrana, Fatović postigao devet.

Konstantin Harkov – jedini ljevak hrvatske reprezentacije.

image
Tonči Plazibat/Cropix

Filip Kržić - možda će neki imati nešto zajedničko s ovim Dubrovčaninom kojem je najdraža serija ‘Obitelj Sopran‘, a film ‘Kum‘.

Franko Lazić - voli jedriti, a svoje zadnje novce bi potrošio na... hamburger!?

Luka Lončar – povratnik u reprezentaciju trenutačno brani boje Olympiacosa, a jedini je Hrvat koji je bio dijelom momčadi Pro Recca koja je obranila titulu prvaka Europe protiv Novog Beograda.

Jerko Marinić Kragić – trenutno jedini aktivni reprezentativac u politici. Marinić Kragić je predsjednik Vijeća GK Lovret, a nedavno je i postao otac. Njegova partnerica Ana rodila je kćer Maris.

Toni Popadić - najviši hrvatski reprezentativac, visok je 205 centimetara.

Josip Vrlić – najteži i najstariji među Barakudama broji 37 godina i 130 kilograma, a ujedno kao i Bukić, voli igrati padel. Čak se u budućnosti vidi kako vodi padel centar.

Ante Vukičević - ima sina Marka i kćer Ritu, a očito uživa u svojoj ulozi oca, jer je jednom prilikom poručio: ‘Radite što više djece‘.

Marko Žuvela - onaj koji je u reprezentaciji zadužen za nošenje kapica i skupljanje lopta  s obzirom na godine. Pravilo je da to radi najmlađi, što 22- godišnji bek i jeste.

image
Tonči Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 15:21