StoryEditorOCM
Vaterpolostiže Marseille

Jadran večeras u Poljudu u lovu na prve bodove u četvrtfinalu Lige prvaka

Piše Iva Majić
2. travnja 2024. - 12:15

Nije bilo puno dana za odmor, ili bolje rečeno sati, jer Jadran je opet “u bazenu”. Nakon tri dana kojeg su prvaci Hrvatske proveli u Beogradu zbog Regionalne lige, fokus se usmjerava na najelitnije klupsko natjecanje.

U goste u Poljud dolazi Marseille u 3. kolu četvrtfinalne faze Lige prvaka. Obje spomenute momčadi trenutno su bez bodova u nastavku sezone, dok je vodeći Pro Recco, iza kojeg je Novi Beograd. Ako sastav trenera Jure Marelje želi na “final 4” turnir u lipnju na Malti, pobjeda protiv Francuza je svakako imperativ, a uz to se moraju poklopiti još neki porazi, odnosno pobjede ostalih klubova kako bi se Splićani našli među najboljih četiri u Europi.

No, pustimo za sada kalkulacije. Korak, po korak, a “jadranaši” su u zanosu. Vjetar u leđa im je dao nedavni “izlet” u srpskoj prijestolnici u kojoj su slavili najprije protiv Novog Beograda (14:12), a dan nakon je pala i Crvena zvezda (10:7). Istina je da situacija s rosterom nije najidealnija, ali “sa Zvončaca” se ne žale.

I nemojte da vas zavara nula bodova Marseillea na tablici, jer ipak se među najboljih osam u Europi nisu našli slučajno, kao ni Jadran. Što se tiče francuskog prvaka, sigurno je Hrvatskoj najpoznatiji Ante Vukičević, kojeg ne treba posebno predstavljati. Zagrepčanin koji je dugogodišnji član Barakuda već godinama brani boje Marseillea, pa iako je originalno igrač lijeve strane, za reprezentaciju je na nedavnim prvenstvima pokazao kako može igrati i desno. Nebitno, opasan je sa svake strane. Uz “našeg Antu”, vjerujemo kako ste čuli i za Vernouxa, Marion Vernouxa, Boueta, Bodegasa... svi redom su francuski reprezentativci, koji su Hrvatsku dobro namučili u polufinalu u Dohi.

Svakako se u Poljudu večeras od 19 sati očekuje dobar vaterpolo, a najbolje da se sami s tribine uvjerite u to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 19:39