StoryEditorOCM
Tenisoproštaj u 3. kolu

Srpkinja srušila najveću hrvatsku uzdanicu nakon trosatne drame: Vekić prvi set dobila 6:0, a onda je krenulo nizbrdo

Piše HINA
31. svibnja 2024. - 15:34

Nakon velike borbe koja je trajala čak tri sata i deset minuta, u trećem kolu Grand Slam turnira Roland Garros poražena je hrvatska tenisačica Donna Vekić, bolja je od nje bila srpska igračica Olga Danilović sa 0-6, 7-5, 7-6(8).

Hrvatska tenisačica, inače 40. na WTA ljestvici, imala je savršen ulaz u meč protiv igračice koja je 125. na svijetu i koja je na pariškoj zemlji prethodno prošla kvalifikacije na putu prema glavnom turniru. Brzopotezno je Vekić uzela prvi set bez izgubljenog gema.

U drugom setu se razvila ravnopravna borba u kojoj je svaka tenisačica držala svoj servis gem. Kod 4-5 se Vekić spašavala, suočila se s dvije set-lopte suparnice na svoj servis, ali je u tom trenutku izbjegla izjednačenje na 1-1 u setovima. Nekoliko minuta kasnije Vekić se nije izvukla iz novih problema. Kod 6-5 je Danilović napravila prvi break u meču za poravnanje.

image
Emmanuel Dunand/Afp

Premda je djelovala umorno na Vekić nije loše utjecao gubitak drugog seta. Treći je otvorila s breakom i 2-0, ali je Danilović vratila izgubljeno i izjednačila na 3-3. U tom gemu Vekić je propustila čak šest break-lopti pa je srpska tenisačica povela i 4-3.

Cijeli treći set obilježili su dugi poeni i gemovi, kao i preokreti, pa je tada došao red na Vekić koja je kod 3-4 dobila dva gema u nizu, ali i nije iskoristila servis za meč kod 5-4. Izborila je Vekić novu šansu, napravila je break za 6-5, ali i još jednom propustila servis za meč unatoč 30-0.

Kulminacija meča bio je tie-break trećeg seta u kojem je Vekić propustila novu veliku priliku. Vodila je 6-2 i 7-5, ali sve je na svoju stranu okrenula Danilović i iskoristila prvu meč-loptu za pobjedu.

Time 27-godišnja hrvatska tenisačica nije izjednačila najbolji rezultat karijere na Roland Garrosu kada je 2019. godine igrala osminu finala.

image
Foto Olimpik/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 09:59