StoryEditorOCM
TenisPOD HITNO NA SERVIS

Ovo je jedan od ‘najluđih‘ teniskih mečeva ikada! Prepričavat će se još dugo, pogledajte što se dogodilo...

Piše Marko Bilić
3. kolovoza 2023. - 18:00

Izgleda da ni jedan meč Eline Svitoline i Viktorije Azarenke ne može biti "normalan". Ukrajinka i Bjeloruskinja, obje vrhunske tenisačice (Azarenka je bila prva, a Svitolina treća tenisačica svijeta), uznemirile su teniski svijet u Wimbledonu prošlog mjeseca jer se po završetku meča, koji je pripao Svitolini - nisu rukovale.

Ukrajinka je odlučila, dok traje rat u njezinoj zemlji neće pružati ruku niti jednoj ruskoj ili bjeloruskoj tenisačici. Ni Azarenka nije pokazala dobru volju za rukovanjem zbog čega je bila žestoko izviždana od strane publike u Londonu.

Nova epizoda njihove sage dogodila se već ovog tjedna gdje ih je na mreži iznova sučelio ždrijeb turnira u Washingtonu. Odmah u 1. kolu, Svitolina (27.) na Azarenku (19.). Ni ovaj put nisu pružile ruku jedna drugoj nakon meča, ali ovaj put nije bilo zvižuka, hukanja i negodovanja s tribina. Organizator je bio mudriji od onog u Wimbledonu pa je preduhitrio moguće nezadovoljstvo gledatelja:

"Na kraju meča neće biti rukovanja između igračica. Respektiramo vaše poštovanje prema sportašicama tijekom i nakon meča, kao i vaše razumijevanje u ovim teškim okolnostima", poruka je sa semafora prije i za vrijeme meča.

Međutim, novi izostanak rukovanja njih dvije nije povod ovom tekstu, niti je ono što ovaj meč čini "ludim". Svitolina je iznova pobijedila Azarenku, naoko bez većih problema, u dva seta 7:6(2), 6:4. Međutim...

... kakav je to meč bio! Ne računajući tie-break prvog seta, odigrana su ukupno 22 gema od kojih su, pazite sad, igračice koje su servirale osvojile samo - pet gemova!? Odnosno, čak 17 ih je otišlo na stranu igračica koje su primale servis. U prvom setu osam od 12, svaka je tenisačica izgubila po četiri servisa, a u drugom, posebno nevjerojatnom, čak devet od deset. Samo jedan jedini gem na svoj servis u tom setu osvojila je Svitolina, to je u biti bio "break" vrijedan seta i konačne pobjede.

image

ludi drugi set Svitoline i Azarenke

Screenshot/rezultati

U tom drugom setu Azarenka je izgubila svih pet gemova na svom početnom udarcu, a Svitolina četiri od pet. U meču kojega je dobila u dva seta Svitolina je izgubila osam gemova na svom servisu...

"Breakovi" nisu rijetka pojava u ženskom tenisu, ali ovo je i za žene - previše. Pogotovo na ovako visokoj razini sjajnih tenisačica. Na tvrdoj podlozi. Za pamćenje.

image

A ni Viktoriji nije bilo sve jasno...

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:01