StoryEditor
Tenisvelikan

Goran Ivanišević ulazi u Tenisku kuću slavnih: svečana ceremonija održat će se u Newportu, svoj će prigodni govor posvetiti obitelji

17. srpnja 2021. - 10:00

Tek što je prošlog tjedna obilježio 20 godina od osvajanja Wimbledona, Goran Ivanišević večeras ulazi u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u američkom Newportu, 18 mjeseci nakon što je saznao tu sretnu vijest kojom je zaokružio veličanstvenu karijeru. Goran je u Kuću trebao ući još prošlog ljeta, ali je koronavirus poremetio te planove i prebacio ih za ovo ljeto, na današnji dan.

Svečana ceremonija počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, odnosno u ponoć po našem, u noći sa subote na nedjelju. Za prigodni govor povodom ulaska Goran na raspolaganju ima oko pet minuta, a kako je najavio, posvetit će ga u prvom redu obitelji. Tati Srđanu, mami Gorani i sestri Srđani koja je preminula prije dvije godine. Neće biti lako sve te emocije sažeti u tako malo vremena, no ne sumnjamo da će se pored zapisanih natuknica na papiru naći prostora i za poneki spontani komentar, onako u Goranovu stilu.

- Prvi sam put igrao finale u ponedjeljak, prvi put sam igrao polufinale na tri dana, bilo je toliko znakova. Pa onda i meč-lopte, imao sam ih četiri, a igrao sam i četvrto finale. To je moralo biti to. Kad sam pobijedio, svi su mi se snovi ostvarili. Cijeli sam život htio osvojiti Wimbledon - rekao je Goran u videoisječku na službenoj stranici Kuće slavnih.

Osim Ivaniševića, ponosni stanovnici Kuće slavnih postat će još Conchita Martinez, posthumno slavni trener Dennis Van der Meer i "Originalnih devet", točnije tenisačice koje su početkom 70-ih godina prošlog stoljeća promijenile ženski tenis i bile prethodnice WTA Toura.

item - id = 1113355
related id = 0 -> 1126862
related id = 1 -> 1125679
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 06:54