StoryEditorOCM
Strani nogometLIGA PRVAKA

Svi čekamo subotnji finale na Wembleyju, a prvak Europe već se zna! Ne nervirajte se, bit će metla...

Piše M. Bi.
28. svibnja 2024. - 14:32

Sigurno nestrpljivo čekate subotu i finale nogometne Lige prvaka u Londonu. Te finale, te kruna klupske sezone, te Wembley... Bolje ne može, za prste polizat‘. I sigurno imate svog favorita. Neki su na strani Modrićevog Reala, drugi će navijati za nogometnu romantiku - Borussiju Dortmund.

Da je Real favorit ovog finala to više manje svi znamo. Uostalom, "Kraljevski klub" jako rijetko gubi finala Lige prvaka, izgubio ih je tek tri od ukupno njih 17. Što reći o klubu koji je već 14 puta bio prvak Europe...

No, ako je po kladionicama, onda se ovo finale na Wemlbeyju ne treba ni igrati. Prvak se već zna, to je upravo Real Madrid.

Na titulu Madriđana kvota je samo 1.65, a na Borussiju čak 5.20. Štoviše, veća je vjerojatnost da će Real dobiti finale s tri gola razlike (kvota 5.00) nego da će njemački klub uopće dobiti utakmicu (5.20).

image

Real je proslavio novu titulu prvaka Španjolske

Afp

A tko će zabiti gol(ove)? Na listi potencijalnih strijelaca prva trojica su iz redova Reala (Vinicius Jr 2.30, Rodrygo 2.50, Bellingham 2.70), tek onda ide Fullkrug (3.60), prvi adut Borussije.

Ali, opreza nikad dosta. Slična priča bila je i pred finale 1997. godine i, zanimljivo, opet je dortmundska Borussija bila totalni autsajder, podcijenjena od svih, ali je u finalu u Munchenu razbila favorizirani Juventus s 3:1.

No, bookmakeri poručuju: u subotu je na Wembleyju nova krunidba "Kraljevskog kluba"!

image

Hoće li slaviti i na Wembleyju ove subote?

Afp
image
Afp
image

Navijači Borussije

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 22:32