StoryEditor
Strani nogometobjavili priopćenje

Real, Barcelona i Juventus osudili UEFA-u zbog ‘nepodnošljivog pritiska kojeg vrši na njih kako bi se odrekli Super lige‘

Piše Hina
8. svibnja 2021. - 16:05

Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji se i dalje drže projekta nogometne Superlige, osudili su Uefu zbog nepodnošljivog pritiska kojeg vrši na njih da se odreknu tog natjecanja.

"Osnivači Superlige i dalje pate, na njih se vrši pritisak i prijeti im se. Takvo ponašanje je nepodnošljivo kad je u pitanju vladavina zakona, a neki sudovi već su naložili Fifi i Uefi da se suzdrže od takvog ponašanja i to kad se još očekuju sudski postupci", priopćili su Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji su odbili dogovor s Uefom.

Nakon što je nedavno 12 klubova objavilo osnivanje Superlige, odmah je uslijedila oštra osuda Uefe, Fife, nacionalnih saveza, navijača pa i visokih političkih dužnosnika. Uefa je najavila oštre sankcije za klubove osnivače i samo 72 sata kasnije devet klubova je odustalo od Superlige (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter i Atletico Madrid) 

Također, da bi izbjegli oštre sankcije Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter i Atletico Madrid potpisali su sa Uefom "Deklaraciju odanosti" te su, među ostalim, pristali donirati 15 milijuna eura za mlade i razvoj nogometa u lokalnim zajednicama, a odrekli su se i pet posto nagrada koje bi u jednoj sezoni dobili igranjem u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

item - id = 1097227
related id = 0 -> 1128017
related id = 1 -> 1127680
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 13:57