StoryEditorOCM
Strani nogometmajstorski

Rakitić donio pobjedu Sevilli nad Crystal Palaceom: ‘Potrebno je sada nastaviti ovako, biti sve bolji‘

Piše Hina
31. srpnja 2023. - 23:30

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić zabio je gol za Sevillu u 1-1 remiju s Crystal Palacom odigranom u Detroitu, a onda je bio precizan i tijekom raspucavanja jedanaesteraca donijevši svojoj momčadi pobjedu.

Rakitić je doveo Andalužane u vodstvo u 43. minuti kada je s desne strane kaznenog prostora "iz prve" opalio loptu koja se odbila od glave jednog igrača.

Za Engleze je izjednačio Eze u 75. minuti iz "solo prodora" prošavši nekoliko obrambenih igrača i poslavši loptu kroz noge srpskog vratara Marka Dmitrovića.

- Utakmica je bila zanimljiva. Iznenadio me je intenzitet, ali to je dobro za dobivanje ritma - rekao je Rakitić za klupsku stranicu.

Sevilla je završila utakmicu s igračem manje nakon što je Nemanja Gudelj, isključen je u 80. minuti nakon dva dobivena žuta kartona. S obzirom da se utakmica u američkom gradu igrala za trofej, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Nije se izvodilo uobičajenih pet udaraca s bijele točke, nego po jedan. Rakitić je iskoristio prvi, pogodivši donji desni kut. Zatim je promašio Andersen za Cystal Palace, pogodivši prečku po sredini.

- Uvijek je dobro osvojiti trofej, zbog atmosfere u svlačionici - napomenuo je Rakitić.

- Bila je ovo naša najbolja pripremna utakmica dosad, neke stvari smo doista dobro radili, a ja sam pritom uspio zabiti gol te još i iskoristiti jedanaesterac - rekao je.

Nakon završetka susreta uočio je navijače s hrvatskim zastavama uz teren pa se približio te poklonio majicu malom dječaku obučenom u hrvatski dres, potapšavši ga rukom po glavi.

- Htio bih zahvaliti navijačima na podršci, vidio sam puno ljudi s našim dresom. Puno im hvala što su ovdje, daleko od našeg doma - izjavio je Rakitić.

Bivši hrvatski reprezentetivac otputovat će sa Sevillom, aktualnim osvajačem Europske lige, u Meksiko gdje će odigrati prijateljske utakmice s Betisom i Atletico Madridom.

- Potrebno je sada nastaviti ovako, bivati sve boljim iz utakmice u utakmicu - rekao je Rakitić.

Sevilla će 11.kolovoza igrati europski Superkup s Manchester Citijem, osvajačem Lige prvaka. Ovaj mjesec je, pak, na pripremama u Njemačkoj bila izgubila s 1-3 od Magdeburga i 1-2 od Hanse Rostock.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 20:33