StoryEditorOCM
Strani nogometnije baš sve zlato

Plasirali se u Primeru i već potpisali nove igrače: za dijete Barcelone će platiti ‘vrtoglavu‘ svotu

Piše Robert Radica
4. lipnja 2024. - 20:20

Leganes je izborio povratak u španjolsku Primeru i već je potpisao određene igrače na koje će računati u novoj sezoni. U posljednjem kolu nisu smjeli dopustiti kiks, slavili su protiv Elchea i iskoristili poraz Valladolida.te su zajedno kao vodeće dvije momčadi izborili plasman u elitno društvo.

Leganes je već počeo slagati Igračku križaljku, osigurao je prva tri potpisa igrača koji su bili na posudbi i aktivirao je njihove klauzule s otkupom. Napadač Miguel de la Fuente koji je postigao 13 golova na 35 nastupa, najskuplja je investicija i Alavesu će se platiti tri milijuna eura. Veznjak Juan Cruz dolazi iz Real Betisa, otkupljen je za milijun eura.

No najzanimljiviji je transfer lijevog braniča Enrica Franquesa koji je igrao na čak 41 utakmici u protekloj sezoni, zabio je dva gola i dodao pet asistencija, ali će bit će plaćen sitnišem. Nekadašnje dijete Barcelone nije baš uspio u nogometnom svijetu, put ga je odvodio na posudbe u Sabadell, Gavu, Villarreal i Gironu, posljednju sezonu bio je član Levantea i za njegov otkup Leganes će platiti „vrtoglavih“ 90.000 eura odštete. Tek da se zna kako životopis i priče o mlađim kategorijama velikih klubova i ne znače da je riječ o vrhunskom igraču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 20:21