StoryEditorOCM
Strani nogometNeopisiva emocija

Oglasio se čovjek koji je bacio Hrvatsku u očaj: ‘Nisam ni znao da je zadnji napad...‘

Piše SN
25. lipnja 2024. - 08:07

Hrvatska je remizirala 1:1 s Italijom i tako vrlo vjerojatno ispala s Eura. Postoje još neki ludi scenariji za ostanak, no to je samo na razini nade. Povela je Hrvatska golom Luke Modrića u 55. minuti i do zadnjih sekundi sučeve nadoknade imala tu prednost i prolaz u drugi krug, a onda se ukazao Mattia Zaccagni i zabio za 1:1 i očaj Vatrenih - pišu Sportske novosti.

Krilnom napadaču Lazija, ovo je bio prvi gol za Italiju u seniorskom nogometu, a što se Talijana tiče, on nije mogao doći u boljem trenutku.

- Puno toga mi je prošlo kroz glavu. To je neopisiva emocija. Bilo je jako važno da se kvalificiramo kao drugi i jako sam sretan - rekao je Zaccagni za Rai pa se osvrnuo na svoj gol:

- Iskreno nisam ni znao da je to zadnji napad na utakmici. Kada je lopta došla do mene, nakon odličnog dodavanja Calafiorija, nisam ni razmišljao. Slavlje? Potrčao sam i onda su me svi spljoštili! Uništili su me.

image
AFP

Njegov gol je bio sličan Del Pierovom koji je zabio na Svjetskom prvenstvu 2006. u polufinalu protiv Njemačke u produžecima.

- Del Piero je bio moj idol i imao sam njegov poster kao dijete. Prije nego smo išli u Njemačku Del Piero nas je posjetio u kampu, a mogli smo kasnije i pričati s njim preko Instagrama i to je bilo jako uzbudljivo. Nadam se da će mi se i sada javiti - rekao je uzbuđeni Zaccagni.

Calafiori se htio iskupiti za autogol.

- Bilo je jako važno reagirati na pravi način. Bili smo bolji nego u drugim utakmicama i zaslužili rezultat na kraju. Jedino mi je žao što neću igrati u idućoj utakmici, ali slavit ću na tribinama - rekao je asistent Calafiori.

image
AFP

Calafiori je zaradio žuti karton u pokušaju da spriječi opasan napad i zbog žutih kartona propušta osminu finala protiv Švicarske.

- Ne znam odakle mi energija. Bila je jako teška utakmica. Morao sam nešto dati ekipi koja me toliko dobro prihvatila. Nisam htio da putovanje ovdje prestane i htio sam dati nešto pozitivno.

Nakon utakmice Calafiorija su slomile emocije. Pao je na pod i počeo plakati.

- Nisam mogao ni razmišljati, bio sam jako sretan. Više od svega, sve su to bile emocije koje sam čuvao u sebi zadnjih nekoliko dana. Nisam ih imao vremena procesuirati jer smo se fokusirali na iduću utakmicu pa je sad sve samo izašlo. Htio sam se iskupiti za autogol i donijeti nešto dobro reprezentaciji.

Autogol koji spominje zabio je protiv Španjolske kada je Donnaruma loptu odbio u njegovu nogu od koje se odbila u gol.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 08:10