StoryEditorOCM
Strani nogometu 31. godini

Nogometni svijet u šoku: činilo se da je najgore prošlo, a onda je prostrujala vijest o smrti reprezentativca

Piše SN
6. srpnja 2024. - 15:26

Iako se činilo da je tragedija izbjegnuta, egipatsku nogometnu javnost danas su pogodile tužne vijesti. Povremeni reprezentativac Ahmed Refaat preminuo je u 31. godini života.

Srce pokojnog nogometaša stalo je na više od sata vremena još u ožujku, na utakmici njegovog Futurea i Ittihad Alexa u egipatskom prvenstvu, međutim Refaat je tada nakon velike borbe i devetodnevne kome uspješno reanimiran. Nastavio je s intenzivnim liječenjem i korištenjem srčanog stimulatora, prije nešto više od tjedan dana otkrio je da više neće moći igrati nogomet, ali danas su ipak stigle tragične vijesti. Razlog smrti nije naveden, no pretpostavlja se da je riječ o srčanim komplikacijama.

Refaat je cijelu svoju karijeru igrao u domovini. Za reprezentaciju je do sada odigrao sedam utakmica, posljednju prije dvije godine, i zabio dva pogotka. Oba na Arapskom kupu 2021., prvi protiv Sudana u pobjedi 1:0, a drugi protiv Jordana u 2:1 trijumfu. Od Refaata su se na društvenim mrežama oprostili brojni suigrači, među njima i Mohamed Salah s porukom:

"Neka Bog podari strpljenja njegovoj obitelji i svim njegovim voljenima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 15:47