StoryEditorOCM
Strani nogometidu ka tituli

Jedini su ponovili uspjeh, prije godinu dana Hajduk im je bio nepremostiva prepreka, sad su dogurali do finala

Piše Sport SD
22. travnja 2024. - 12:56

U odnosu na prošlu godinu samo jedan klub dogurao je do završnice Lige prvaka mladih drugi put zaredom. Iznimno prošle godine se završnica igrala u Ženevi zbog velikog interesa navijača Hajduka, a ove se igra standardno u UEFA-inom kampu Colovray Sports Centre u susjednom Nyonu.

Tamo su se ove godine okupili mladi igrači Porta, Olympiakosa, Nantesa te Milana koji je pod vodstvom Ignazija Abatea stigao drugu godinu zaredom do završnice. Prošle godine u Ženevi uz Milan igrali su Hajduk te Sporting i AZ Alkmaar koji je na kraju u finalu slavio s visokih 5:0 protiv ‘bijelih‘. 

Abateove juniore prošle godine zaustavili su ‘bijeli‘ u polufinalu, a za Hajduk su zabijali Jere Vrcić, Rokas Pukštas i Šimun Hrgović dok je utješno za Milan zabio Kevin Zeroli. Iz momčadi ‘bijelih‘ koja je igrala u završnici nekoliko igrača je došlo do prve momčadi. Pukštasa  je postao nezamjenjiva karika, a od igrača koji su kroz sezonu sudjelovali u uspjehu juniora tu su još oko prve momčadi Borna Buljan, Dominik Prpić, Niko Sigur, Šimun Hrgović te Roko Brajković.

Hajduk ove godine nije igrao u Ligi prvaka s obzirom na to da je Dinamo osvoji prvenstvo prošle sezone, a ‘plavi‘ su zapeli u drugom krugu ove sezone. Milanovi juniori ove godine stigli su do finala i imaju priliku preskočiti stepenicu na kojoj su ‘bijeli‘ prošle godine zapeli protiv AZ-a.

U finalu će danas (18 sati) igrati protiv Olympiakosa nakon što su u polufinalu izbacili Porto nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 12:56