StoryEditorOCM
Hajdukdruštvene mreže

Hajdukovac se ‘zahvalio‘ Daliću, a nakon prvog poziva poslao je poruku koja sve otkriva

Piše Sport SD
5. rujna 2024. - 07:33

Mladi hajdukovac Niko Sigur imao je dvojno državljanstvo Kanade i Hrvatske, igrao je za hrvatsku U-21 reprezentaciju, te očekivao poziv za A selekciju koji na kraju nije stigao. Bio je to jedan od razloga zašto se odlučio nastupati u budućnosti za reprezentaciju države u kojoj je odrastao umjesto one svojih predaka. 

Nekoliko dana nakon što je donio konačnu odluku Sigur je dobio pozivnicu za okupljanje kanadske reprezentacije. Kanada će tijekom rujna odigrati dvije prijateljske utakmice, prvu protiv SAD-a potom i Meksika, a izbornik Jesse Marsch među 23 igrača pozvao je i Sigura.

Dalić otkrio ‘pakleni‘ plan s Perišićem i otvoreno rekao što misli o Siguru: ‘S njim sam razgovarao...‘

Umjesto Lige nacije ide ‘preko Bare‘: Niko Sigur pozvan u reprezentaciju, evo mu prve akcije nakon ‘košarice‘ Daliću

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči gostovanja u Portugalu u sklopu novog izdanja Lige nacija otkrio je detalje razgovora sa Sigurom.

- S njim sam razgovarao nekoliko dana prije popisa. Izrazio je želju igrati za Kanadu, dečko je tako odlučio, izjavio je Dalić.

Kanađani su u posljednje vrijeme počeli ostvarivati značajnije uspjehe plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ove godine i četvrtim mjestom na Copa Americi. Kanada će biti i jedan od domaćina Svjetskog prvenstva koje će se održati za dvije godine, a sve to je bio mamac i Siguru gdje će sigurnije doći do pozicije za nastup,  nego što je to očito bio slučaj u Hrvatskoj. Zato je i na kraju odlučio mijenjati dres, a nedugo nakon što je javno obznanio odluku na stranici HNS-a.

image
Screenshot Instagram

Nakon poziva izbornika Marscha mladi hajdukovac oglasio se na društvenim mrežama.

- Čast je nositi javorov list, napisao je Sigur.

Javorov list je priznati državni simbol Kanade, a zastava Kanade poznata je i kao Javorov list (Maple Leaf).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49