StoryEditorOCM
Strani nogometsvi na nogama

Grci angažirali 5.000 policajaca za finale Konferencijske lige: ‘Stadion je tvrđava. Nikada nismo vidjeli takve mjere‘

Piše Hina
29. svibnja 2024. - 16:11

Grčka je na "nogama" uoči finala Konferencijske lige između Olympiakosa i Fiorentine u srijedu u Ateni.

Grčke vlasti rasporedile su više od 5.000 policajaca i vatrogasaca i obustavile promet u područjima oko atenskog stadiona Agia Sophia na kojem se igra utakmica.

Uprava za civilno zrakoplovstvo izdala je uputu o zabrani letova helikoptera i dronova iznad određenih područja Atene, dok su građani koji žive u blizini stadiona dobili posebne iskaznice kako bi se mogli kretati okolnim ulicama.

Kako bi se izbjegao bilo kakav sukob između navijača grčkog i talijanskog kluba, ali i mogućih sukoba navijača Olympiakosa s navijačima atenskih klubova, mjere osiguranja su podignute na razinu olimpijskih igara.

Policija je već obavila sigurnosne provjere na terenu, zabarikadirala je stadion, obustavila cestovni promet i postavila punktove u okolnim mjestima.

- Stadion je tvrđava. Nikada nismo vidjeli takve mjere - prenose grčki mediji.

Izdane su ulaznice u tri boje, uključujući crvenu i plavu za navijače dviju momčadi. Okupljat će se na različitim sastajalištima, a uz pratnju policijskih službenika bit će prebačeni autobusima i vlakovima rezerviranim za navijače.

Odlazak navijača sa stadiona, također će biti organiziran s različitih izlaza. Navijači Fiorentine će putovati autobusom, dok će navijači Olympiakosa krenuti vlakom.

Policijske mjere neće prestati nakon završetka utakmice, već će biti na snazi do 6 ujutro. Grčka se tjednima pripremala za utakmicu visokog rizika.

- To je sportsko slavlje koje moramo zaštititi i pobrinuti se da bude besprijekorno provedeno - rekao je šef policije Ioannis Skouras.

Visoki policijski dužnosnici održali su sastanke s UEFA-inim sigurnosnim stručnjacima ranije ovog mjeseca i proučili mjere kako bi se spriječili svi mogući incidenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 09:59