StoryEditorOCM

Dosta je onih koji nemaju ništa lijepo reći o Brazilcu Viniciusu: ‘Kad pokaže poštovanje i on će ga imati‘

Piše R. R.
27. svibnja 2023. - 12:30

Mladi napadač Real Madrida Brazilac Vinicius Junior nema previše poštovanja kod protivničkih igrača i navijača. Zbog toga je često na udaru i ove sezone je na brojnim terenima bio podvrgnut rasističkim uvredama. Sve je eksplodiralo na utakmici protiv Valencije. Nervozni Brazilac je uperio prst u navijače koji su ga vrijeđali, a zatim je isključen s utakmice zbog udaranja protivničkog igrača.

La Liga je karton poništila zbog sudačke pogreške i otpustila je sve suce iz VAR sobe. To je dokaz koliko je Real moćan, no iako ima veliku podršku sa svih strana svijeta, dosta je konkurenata iz Španjolske koji poručuju mladom Brazilcu da se spusti na zemlju.

Među njima je i legendarni vratar Pepe Reina. On je osobno ove sezone imao problem s bahatim Brazilcem jer je u dvoboju protiv Villarreala, prema njegovom mišljenju, suviše lako padao.

- Ustani i igraj, idiote - vikao je Reina na Vinija, a ovaj je strpljivo čekao da mu vrati i nakon preokreta Reala došao je do klupe Žute podmornice i nasmijan rekao vrataru:

- Ustao sam i igram.

To je razljutilo Reinu koji se želio obračunati s njim. Nekoliko mjeseci kasnije 40-godišnji čuvar mreže nije promijenio mišljenje i smatra da bi Vinicius trebao imati mnogo više poštovanja prema protivniku ako želi da ga ljudi prihvate.

- Vinicius? Što manje provociraš protivničke navijače i što manje protestiraš kod sudaca, imat ćeš više poštovanja od drugih. On postaje među najboljim na svijetu, ali mora odrasti po pitanju ponašanja i imati više poštovanja prema suparnicima - rekao je Pepe Reina.

Dosta je i drugih igrača koji razmišljaju na sličan način. Vinicius nigdje nije dobrodošao zbog svog ponašanja i za mnoge je bahato derište koje se treba da se naučiti ponašati. Ipak, Brazilac uživa veliku podršku svog kluba. Real čini sve kako se u budućnosti ne bi događale scene kao s Mestalle i spremni su čak i pravnim putem tražiti da se njihov igrač zaštiti.

Vinicius Junior je u ovoj sezoni zaista fenomenalan. U 54 utakmice postigao je 23 gola i upisao je 21 asistenciju. Pored toga dobio je čak 16 žutih i jedan crveni karton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:01