StoryEditorOCM
Strani nogomet‘izgubili igrača‘

Dinamovac odabrao Hrvatsku, oglasio se izbornik BiH Savo Milošević: Ne smijemo dozvoliti da bilo tko ucjenjuje i trguje

Piše Sport SD
19. ožujka 2024. - 08:50

Mladi Dinamov veznjak Petar Sučić (20), prije desetak dana donio je veliku odluku, igrat će za reprezentaciju Hrvatske. Dotadašnji član mlade U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio se na ovaj potez nakon razgovora s ljudima iz HNS-a.

Bio je Sučić na popisu U-21 vrste BiH za ožujak, izbornik Igor Janković otkrio je za BiH medije kako je tekao razgovor.

- Nazvao me Petar prije pola sata da mi priopći kako je u dogovoru s roditeljima odlučio da će u budućnosti nastupati za Hrvatsku. Zahvalio mi se na svemu. Što sam mogao reći osim da mu poželim sve najbolje u karijeri i životu, izjavio je Janković.

image
Damir Krajač/Cropix

U razgovoru za Arenu Sport BiH, svoje mišljenje iznio je Savo Milošević, izbornik seniorske BiH reprezentacije.

- Za reprezentaciju trebaju igrati momci koji su zaista 100% spremni dati sebe, da im je to čast i privilegija, a ne interes. To mogu ostvarivati u svojim klubovima, ovo je nešto sasvim drugo. Mora postojati borba do krajnjih granica za svakog igrača, za kojeg smo procijenili da ima kvalitetu, ali i to mora imati neku granicu. Preko toga, sve gubi smisao. Rekao sam ljudima iz Saveza ‘Prekinite to‘. Savez se ne treba spustiti na nivo da nekog preklinje, ili da dođe u situaciju da bude ucijenjen od nekog. Ne smijemo dozvoliti da bilo tko ucjenjuje i trguje s interesima Saveza, kazao je Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:35