StoryEditorOCM
Strani nogometzna di će

Bivšem hajdukovcu se svidjelo u Australiji, mijenja klub i ostaje ‘down under‘, a imat će i s kim pričat hrvatski

Piše Sport SD
17. lipnja 2024. - 08:11

Sjećate li se one Hajdukove čudne sezone 2019./2020. u kojoj je trener Damir Burić dobio otkaz zbog dojma javnosti, a nakon korona-pauze palo se s drugog na peto mjesto i propustila prilika popraviti europski koeficijent. Bila je to i sezona u kojoj je u Hajduk stigao Marin Jakoliš koji je na koncu te sezone imao po jedan gol, asistenciju i crveni karton. 

Jakoliš je stigao u Hajduk kao napadač, a jedno vrijeme je od njega Igor Tudor, kao Burićev nasljednik, pokušavao napraviti desnog beka. Rezultat nakon toga više manje znamo.

image
Niksa Stipaničev/Cropix

Nakon što se u Hajduku nije uspijevao nametnuti potražio je Jakoliš posudbu i pronašao je priliku za novi uspon u rodnom gradu. Odradio je u Šibeniku odličnu polusezonu s 10 golova i 5 asistencija u 19 utakmica u HNL-u zbog čega je stigla i ponuda iz inozemstva. 

Hajduk ga je prodao u francuski Angers gdje se nije uspio nametnuti pa odlazio na posudbe u AEK Larnacu i australski Melbourne.

image
Richard A. Brooks/Afp

U Australiji mu se izgleda svidjelo jer tamo će i nastaviti karijeru, ali neće ostati u Melbourneu. Istekom ugovora s Angersom najkonkretniji je bio Macarthur s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, a tamo će svlačionicu dijeliti s četvoricom australskih Hrvata među kojima su vratar Danijel Nižić, stoper Tomislav Uskok, lijevi bek Ivan Vujica i zadnji vezni Kristian Popović.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 08:12