StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Barcelona i PSG bijesni zbog komentara o mladoj zvijezdi, isprika je brzo stigla, ali...

Piše Sport SD
11. travnja 2024. - 08:02

Bivši pomoćni trener Atletico Madrida, German Burgos, morao se ispričati na španjolskoj televiziji nakon komentara o Barceloninom Lamineu Yamalu koji je izazvao bojkot intervjua od strane Barcelone i Paris Saint-Germaina.

Bivši vratar Atletica, koji je radio kao analitičar na španjolskom Movistar Plusu, govorio je o mladoj Barceloninoj zvijezdi prije utakmice dok je u kadru kamere žonglirao s loptom uz aut liniju - pišu Sportske novosti.

- Ako mu ne uspije u nogometnoj karijeri, mogao bi završiti na semaforu - rekao je Burgos, i time dao usporedbu s ljudima koji traže sitniš na semaforu kroz akrobacije. Njegov komentar na internetu je osuđen kao osjetljiv, a neki su rekli da je čak izrazito rasistički.

Komentari se nisu svidjeli ni ljudima iz Barcelone i PSG-a, pa su tako klubovi odbili poslati svoje igrače na intervjue nakon utakmice zbog spomenutih komentara. Klubovi su tražili da se Burgos javno ispriča, prvo u eteru a onda i u prostorima za intervjue.

Bio je to komentar bez namjere da se ikoga povrijedi. Ako se netko osjetio uvrijeđenim, javno se ispričavam - rekao je Burgos.

Incident je komentirao i voditelj Ricardo Sierra, dodavši:

- Razumijem da su mnogi gledatelji očekivali da ćemo imati razgovor ili intervju s Barcom. Ali PSG i Barca su nas obavijestili da nam neće prisustvovati jer su bili jako ljuti zbog komentara koji je napravljen na našem setu.

Igrači i osoblje obiju momčadi ispunili su medijske obveze nakon utakmice s drugim televizijskim kućama koje su pokrivale četvrtfinale Lige prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:16