StoryEditorOCM
Strani nogometkonferencijska liga

Antonio Milić zabio u pobjedi, Krznar iznenađujuće remizirao, Tobol šokirao Basel

Piše Hina
27. srpnja 2023. - 23:32

Slovenski prvoligaš Maribor, kojeg vodi hrvatski stručnjak Damir Krznar, odigrao je 1-1 na gostovanju kod Differdangea u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige.

Luksemburžani su poveli u 25. minuti golom Erica, a izjednačio je Arnel Jakupović u šestoj minuti nadoknade.

Za goste su nastupila tri hrvatska nogometaša - Ivan Brnić je odigrao cijeli susret, Marin Laušić do 80. minute, dok je Marko Kolar igrao u prvom poluvremenu.

Lech Poznanj je pobijedio Kauno Žalgiris sa 3-1, a drugi gol za poljski sastav zabio je Antonio Milić u 41. minuti.

PAOK je odigrao 0-0 protiv Beitar Jeruzalema, a za grčki sastav je branio Dominik Kotarski. Domaćin je u 12. minuti imao jedanaesterac, ali Stefan Schwab nije bio precizan.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se kazahstanski Tobol porazivši na gostovanju Basel sa 3-1. Gosti su promašili i kazneni udarac, dok je švicarski sastav završio utakmicu s dva igrača manje.

Domaćin je poveo u 25. minuti golom Thierna Barryja, no isti je igrač u 56. zaradio crveni karton. Izjednačio je Serge Deble iz kaznenog udarca, da bi Ramazan Orazov u 62. minuti okrenuo rezultat. Orazov se tako iskupio za promašeni kazneni udarac deset minuta ranije.

U 69. minuti je Basel ostao i bez Riccarda Calafiorija koji je zaradio dva žuta kartona, a pobjedu gostiju potvrdio je Islam Česnokov u 73. minuti.

CFR Cluj i Adana Demirspor su remizirali 1-1.

Jefte Betancor je zabio za Cluj u 6. minuti, a za turski sastav kojeg vodi Patrick Kluivert, izjednačio je Stambouli u 77. minuti. Za Cluj su nastupila dva hrvatska nogometaša, Lovro Cvek i Anton Krešić odigravši svih 90 minuta.

Celje je u "ludoj" utakmici kod kuće izgubilo od Vitorije Guimaraes sa 3-4.

Domaćin je poveo, gosti su okrenuli rezultat s dva gola, Celje je izjednačilo, Portugalci su potom zabili još dva gola, da bi slovenski sastav u posljednjim trenucima smanjio poraz.

Prvi gol za Celje zabio je hrvatski nogometaš Luka Bobičanec već u prvoj minuti. Za Celje je branio Matko Obradović, a u završnici susreta zaigrao je i Karlo Špeljak.

Kazahstanski Aktobe je na gostovanju pobijedio gruzijski Torpedo sa 4-1, a četvrti pogodak za goste u sudačkoj nadoknadi zabio je Andrija Filipović, bivši napadač Rijeke i Gorice.

Ararat-Armenia i grčki Aris su odigrali 1-1. Wilfred Eza je u 11. minuti zabio za Ararat, a izjednačio je Luis Palma u 20. minuti. Za Aris su od 67. minute zaigrali Neven Đurasek i Domagoj Pavičić.

Debrecen je na gostovanju pobijedio armenski Alaškert sa 1-0, a gol odluke zabio je Stefan Lončar u 50. minuti.

Mateo Mužek je odigrao cijeli susret za domaći sastav, dok Antonio Mance nije nastupio za goste.

Club Brugge je sa 3-0 porazio danski Aarhus, a golove su zabili Tajon Buchanan (10), Mats Rits (48), te Hugo Vetlesen (78).

Još uvjerljiviji je bio Gent koji je sa 5-1 deklasirao Žilinu. U prvom poluvremenu zabio je samo Gift Orban u 23. minuti, a u nastavku su za domaći sastav strijelci bili Julien De Sart (55), Hugo Cuypers (67, 85) i Watanabe (76). Za goste je pogodio Adrian Kapralik (79).

Bešiktaš je sa 3-1 slavio protiv Tirane. Za turski sastav golove su zabili Onur Bulut (21), Jackson Muleka (42) i Semih Kilicsoy (90+4). Pogodak za Tiranu postigao je Kaina u 83. minuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:59