StoryEditorOCM

Albanski izbornik Brazilac Sylvinho bez dlake na jeziku: ‘Poštujem Hrvatsku, ali zaslužili smo pobijediti!

Piše Frane Vulas
19. lipnja 2024. - 18:25

Albanski izbornik Brazilac Sylvinho je nakon velikog rezultata svoje reprezentacije, 2:2 u okraju s Hrvatskoj, na konferenciji za medije kazao.

- Osjećali smo se da igramo kao kod kuće. U prvom dijelu smo igrali jako dobro. U prvih 15-20 minuta drugog poluvremena nam je bilo jako teško. Zaslužili smo zapravo i pobjedu. Sjećat ću se ove utakmice cijeli život. Navijači su bili ponosni na igrače – rekao je Sylvinho.

Kakav je osjećaj nakon ovakve utakmice? Četiri minute prije kraja Hrvatska je odveo Brazil na zadnjem SP-u u produžetak. Sada je u nadoknadi ona ostala bez pobjede?

- Ponosni smo zbog cijele nacije, moramo biti ponosni na rezultat i izvedbu. Igrali smo jako dobro svih 90 minuta. Ostavili su igrači na terenu sve što su imali. Igrali smo srcem, dušom. Razumijem, i ja sam Brazilac. Na zadnjem SP-u smo izgubili od Hrvatske. Hrvatska je jako dobra momčad, ima izvanredne igrače i trenera, jako su težak protivnik – kazao je Sylvinho.

Gjasula je skrivio autogol i dao izjednačujući pogodak?

- Iskusan je igrač. Kada se priključio momčadi, ušao u igru kao tehnički nadaren, vješt, visok, iskusan igrač, imao je nezahvalnu ulogu. Utakmica je bila luda. Ritam susreta je bio brz. Željeli smo ga uvesti. Pokušavao je pratiti ritam susreta, ali bilo mu je teško. Jako je teško ući u utakmicu kada je tako otvorena, uhvatiti korak. Hvala mu, na kraju nam je pogotkom jako pomogao.

Vodili ste, gubili, pa izvukli bod?

- Govorio sam da moramo uživati u ovakvom turniru. Tek smo drugi put na Euru. Obećao sam da ćemo se boriti za svaki bod. Poštujem Hrvatsku, ali mislim da smo zaslužili pobijediti. Svaki bod je važan za državu, momčad. Moramo uživati u ovome trenutku – kazao je Sylvinho.

Jeste li očekivali možda više od Hrvatske?

- Možda i ne. Teško je kada analiziraš utakmicu ne govoriti i o rezultatu. Da Gjasula nije zabio, bili bismo tužni. Hrvatska protiv Španjolske nije igrala loše, ali je u kratkom periodu primila pogotke. Dobro su se branili, ali jako je teško onda nešto stvoriti. Mi smo dobro igrali i branili se protiv nevjerojatnih igrača – kazao je Sylvinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 18:25