StoryEditorOCM
Strani nogometnaša skupina

Albanci za povijest: Bajrami zabio najbrži gol u povijesti Eura, ali slavlje nije dugo trajalo, Italija ima tri boda

Piše SPORT SD, HINA
15. lipnja 2024. - 21:55

Susret prvog kola skupine B EURA između Albanije i Italije započeo je pogotkom albanskog nogometnog reprezentativca Nedima Bajramija u 22. sekundi što je najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

Talijanski nogometaš Di Marco je nespretno izveo aut te je bacio loptu u svoj šesnaesterac, u smjeru vratara Donnarumme. No, prvi je do lopte stigao Albanac Bajrami te je iz prve, žestoko, opalio po lopti i smjestio je pod gredu za vodstvo svoje reprezentacije i delirij albanskih navijača na stadionu u Dortmundu.

Upisao se tako Bajrami u povijesne knjige europskih prvenstava, ali albansko slavlje je vrlo brzo splasnulo jer je Italija okrenula rezultat do 16. minute s dva pogotka koja su postigli Bastoni i Barella.

U nastavku je Italija, očekivano, ‘stala na loptu‘, poznati majstori taktike znalački su kontrolirali rezultat i gasili ambicije Albanaca i njihove pokušaje da se eventualno vrate u rezultatski egal.

U 68. minuti vidjeli smo dvostruku zamjenu u redovima Albanije, ušli su Qazim Laci i napadač zagrebačkog Dinama Arber Hoxha umjesto Seferija i Asanija, ali ništa se posebno na terenu nije promijenilo.

U 90. je minuti zicer obranio Donnarumma! Manaj je pobjegao talijanskoj obrani po desnoj strani, ali sjajni vratar PSG-a maestralno zatvara svoj bliži kut.

Utakmica je pokazala da Hrvatska itekako ima dobre izglede za plasman dalje, osvojiti četiri boda protiv Albanije i Italije ne bi trebala biti nemoguća misija, pa sad kako god...

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 22:59