StoryEditor
Rukometženski rukomet

Split i Dalmatinka u borbi za goli život: u ovaj dvoboj domaće ulaze s nizom od sedam poraza

Piše Vedran Babić
25. siječnja 2020. - 13:38
Žestoka će biti borba na GripamaPaun Paunović/Hanza media

Tko sutra u derbiju začelja između Splita 2010 i Dalmatinke izgubi mogao bi pasti na pretposljednje mjesto prvoligaške rukometne ljestvice. Iako smo tek na polovici prvenstva, situacija nije ugodna ni jednima ni drugima budući da se nalaze na diobi 10. mjesta s osam bodova, što je samo bod iznad zone ispadanja. Zimska je pauza gotova, kreću kvalifikacije za ostanak.

U ovaj važan susret, koji se igra sutra od 19.30 sati na Gripama, Splićanke ulaze s nizom od sedam uzastopnih poraza. Krenule su izvrsno, s četiri pobjede u prvih pet kola, a onda je sve krenulo nizbrdo. Poraz za porazom. I nikako da se iščupaju. U odnosu na jesenski sastav ostale su bez Plazibat i Budić, a došao nije nitko. Ostanak u ligi nastojat će osigurati s postojećim snagama. Vidjet ćemo hoće li biti dovoljno. Nakon Dalmatinke Splitu 2010 slijede dvoboji s praktički svim konkurentima (Zrinski, Umag, Murvica, Dugo Selo i Virovitica) pa je važno da upravo u toj seriji osigura dovoljnu bodovnu zalihu za mirnu završnicu sezone.

Ni pločanski sastav nije previše mijenjao. Roster je u principu isti kao u prvom dijelu sezone. Pobjede nad Umagom i Murvicom u studenom digle su Dalmatinku iz ponora, a jedino je šteta što kod kuće protiv Virovitice nije uhvatila oba boda nego samo jedan. Taj jedan zlata bi vrijedio.

Uglavnom, i Splićankama i Pločankama pobjeda je u derbiju nasušno potrebna jer ekipe u opasnoj zoni dišu im za vratom. Virovitica je na sedam, Dugo Selo na šest bodova, a Murvica je prilično daleko na dva. U ovom kolu štošta se može zakomplicirati budući da Virovitica igra doma s Murvicom, a Dugo Selo dočekuje Osijek koji također nije daleko do opasne zone. Dakle, poraženi iz dalmatinskog derbija past će na pretposljednje mjesto ako bi Virovitica i Dugo Selo pobijedili. Ispadaju tri najlošije ekipe, stoga će vjerojatno biti neizvjesno do samoga kraja, a to je scenarij koji u Splitu i Pločama pod svaku cijenu žele izbjeći.

#SPLIT 2010#DALMATINKA#ŽENSKI RUKOMET

Izdvojeno

06. srpanj 2020 02:11