StoryEditorOCM
RukometADIOS

Španjolci u šoku, nazivaju nas Balkancima, s užasom spominju Split... ‘Krvarimo, ovo je bolno, Hrvati nas upucali‘

Piše Marko Bilić
13. siječnja 2024. - 07:32

Sportska javnost u Španjolskoj je, najblaže rečeno, šokirana. Nitko, baš nitko nije mogao predvidjeti takvu katastrofu njihovih rukometaša u sudaru s Hrvatskom kao što se dogodila sinoć u Mannheimu (29:39) u susretu koji je ponudio senzacionalan rukomet naše momčadi, ali i niz drugih nevjerojatnih događanja.

Španjolska je rukometna velesila, pomalo uljuljana u ulogu favorita protiv jedne nove Hrvatske, time su razočaranje i javna sablazan veći.

"Hrvatska je teško ozlijedila Španjolsku već u prvoj utakmici", piše Marca i nastavlja:

- Teško se prisjetiti ovako nesretne utakmice aktualnih europskih viceprvaka, te osvajača olimpijske i svjetske bronce.

E pa, prisjetio se Diario As:

- Španjolska je drugi put u 21. stoljeću izgubila s deset golova razlike, oba puta od Hrvata. Zadnji put u Splitu na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, bilo je 32:22.

Da bilo je to u Splitu, u fantastičnoj atmosferi Spaladium arene, dobro su je Španjolci zapamtili...

image

Kakvo veselje

Ante Čizmić/Cropix

Pod naslovom "Hrvatska upucala hispanose" As piše da su naši do nogu potukli Španjolce, "morali smo protrljati oči, Balkanci su išli 1000 na sat, Španjolska nije znala gdje je".

Španjolski mediji svi od reda ističu katastrofalnu igru u obrani njihove momčadi, neshvatljiv podatak da su njihovi vratari cijelu utakmicu obranili tek jednu loptu, a Hrvati zabili još luđih 39 golova iz 42 udarca.

Ključnima navode početke oba poluvremena koje su njihovi puleni kombinirano izgubili 2:11. Ujedno se dive igri Cindrića, Martinovića, Lučina i Šoštarića, te svi od reda ističu da je Španjolska ovim porazom kompromitirala prvenstvo već u prvoj utakmici prvenstva i da sada mora pobijediti sve utakmice do kraja u nastojanju da uzme neku od medalja.

- Dva time outa koja je naš izbornik tražio u prvih 13 minuta nisu zatvorila otvorenu ranu kroz koju je Španjolska krvarila, piše Marca.

Mundo Deportivo je, pak, konstatirao da je prva utakmica na ovom prvenstvu za obje momčadi bila poput finala zbog Francuza i Nijemaca koji se nalaze u istom dijelu ždrijeba, te ističe "Hrvatska je bila najteži protivnik u prvoj fazi, pokazala je i zašto".

Marca dodaje da je ovo težak udarac "hispanosima" koji su u Njemačku došli s visokim ciljevima i da će do kraja prvenstva sada morati raditi – herojske stvari.

image
Ante Čizmić/Cropix

Španjolski mediji nisu štedjeli u kritikama svoje miljenike, evo još nekoliko naslova:

- Potpuni brodolom protiv Hrvatske (Mundo Deportivo)

- Gore nije moglo, ovo je najstrašnija obrambena utakmica dugi niz godina (Mundo Deportivo)

- Balkanci nas potpuno nadmašili (La Razon)

- Razorna Hrvatska razbila "hispanose" (La Republica)

- Hrvatska bolno kaznila Španjolsku, ni u najgorim noćnim morama nismo mogli ovo zamisliti, obnovljena Hrvatska graničila sa savršenstvom (La Vanguardia)

Prije utakmice malo tko je našima davao šanse, na kladionicama su one bile minimalne. Zato je hrvatsko demoliranje Španjolaca priča dana. Miriše...

image

Izbornik Goran Perkovac

Ante Čizmić/Cropix
image

Boli glava...

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:59