StoryEditor
Ostalofinal four kupa

Vaterpolisti Jadrana pokušat će još jednom iznenaditi moćni Jug, a ozlijeđeni igrači mogli bi se vratiti: 'Ovo nije utakmica u kojoj te nešto može boljeti. Stisneš zube i igraš'

23. studenog 2019. - 16:33

Dani vaterpola čekaju nas u Splitu. Final Four Kupa gotovo bi mogao biti i završnica Lige prvaka – Jug AO, Mladost i Jadran ozbiljni su takmaci u elitnom europskom natjecanju, a ujedno su i sudionici završnice Kupa, a tu je još i šibenski Solaris. Baš će Šibenčani s favoriziranom Mladosti otvoriti Kup danas s početkom u 17 sati, a sat i pol kasnije na scenu će jadranaši protiv “gospara”.

Vaterpolisti sa Zvončaca pokušat će još jednom iznenaditi moćni Jug kao što su to napravili prije dva tjedna u Ligi prvaka kada je bilo 12:11 za Splićane.

– Jug je favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe. Očekujemo podršku naših navijača kojima ćemo se odužiti angažmanom i igrom i pokušat ćemo sve da iznenadimo goste iz Dubrovnika – rekao je trener muškog Jadrana Ivan Asić.

U zadnjem kolu Lige prvaka Jadran je skoro iznenadio Szolnoki, izgubili su 5:4, ali je to bila vrlo dora utakmica u kojoj nije bilo Šetke, Krapića, Pejkovića, Zovića i Burića. Sada bi svi trebali stisnuti zube i odigrati protiv Juga.

– Ovo nije utakmica u kojoj te nešto može boljeti. Stisneš zube i igraš, ovo su prilike koje moraš iskoristiti koliko god možeš bez obzira na zdravstveno stanje – rekao je sportski direktor Jadrana, nekada i sam veliki vaterpolist Dean Savičević.

Prema zadnjim informacijama svi oni koji nisu bili u sastavu za Szolnoki trebali bi biti na raspolaganju treneru Asiću za veliki obračun protiv Juga.

– Prije desetak dana sam rekao da ne postoje mladi i stari igrači, samo postoje kvalitetni i nekvalitetni. Znam koliko moji suigrači vrijede, treniramo nekoliko godina zajedno i vjerujem u njih. Ne treba biti sada pretenciozan ii najavljivati da ćemo svih pobijediti, ali tražimo svoju priliku. Sami smo bili svjesni da nam obrana nije bila dobra, sad to izgleda bolje. Nadam se da ćemo uspjeti odraditi dobar posao u Kupu – rekao je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

Pred novinarima se pojavila i kapetanica ženskog Jadrana Ivana Butić, njih čeka finale protiv Mladosti od koje su izgubile na kvalifikacijskom turniru.

– Tada nas je trener dosta rotirao, već smo se plasirale na završnicu pa je isprobavao opcije. Mnoge među nama su navikle igrati u završnicama i nismo pod pritiskom, dat ćemo maksimum protiv jake Mladosti pa što bude – rekla je Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 18:35