StoryEditorOCM
Ostaloružne scene

‘Umri Livaja‘: Pogledajte kako je službeni spiker odigrao ulogu u sramotnom skandiranju Riječana

Piše SPORT SD
22. veljače 2024. - 11:45

HMNK Rijeke i AMNK Universitas susreli su u Rijeci u susretu 14. kola Prve HMNL, a tijekom utakmice s tribina su se mogli čuti ružni stihovi poput "umri Livaja", "gazi tovara" i "je** se Splite", a sve je zabilježio i delegat utakmice, zbog čega će domaći sastav biti kažnjen.

"Temeljem članka 110. i članka 120. Disciplinskog pravilnika HNS-a po podnesenim disciplinskim prijavama od strane delegata utakmice unesenih u izvještaj o utakmici sukladno članku 125. Disciplinskog pravilnika HNS-a traži se pisano očitovanje o sljedećim prijavama počinjenih disciplinskih prekršaja:

HMNK RIJEKA - razlozima propusta u organizaciji utakmice HMNK Rijeka - AMNK Universitas Split odigrane dana 17. 2. 2024. godine u Rijeci u odnosu na događaje kada je u više navrata došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi u vidu uvredljivog skandiranja ‘Umri Livaja‘, ‘Gazi Tovara‘ i ‘Je** se Splite‘, kao i očitovanje o razlozima zbog kojih na utakmici nije osigurana nazočnost liječnika upisanog u COMET", stoji u zapisniku.

Iako snimka te utakmica nije dostupna na YouTubeu, jest ona osmine finala Kupa između Rijeke i MNK Šibenik 1983 iz prosinca prošle godine, na kojoj se također moglo čuti skandiranje "umri Livaja". Ono što je zanimljivo jest to da je u cijeloj priči ulogu odigrao i službeni spiker. Naime, on je puštao prigodnu pjesmu na koju Riječani i inače zazivaju smrt Livaji, a radi se o hitu talijanske pjevačice Gale Rizzatto "Freed From Desire".

Trenutak kada se službeni spiker odlučio pustiti tu popularnu pjesmu, a onda i sramotno skandiranje ekipe na tribinama možete pogledati i poslušati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 18:23