StoryEditor
Ostalojug ostao neporažen

U najvećem vaterpolskom derbiju regionalne lige 'gospari' bolji od 'žabaca'

17. studenog 2019. - 11:29

Bili smo u puno stvari bolji. Bila je odlična utakmica. Svi su mogli uživati u ovoj predstavi - kazao je trener Juga Vjeko Kobešćak i nastavio:

- Ovo je fantastičan uvod u utakmice koje ćemo odigravati protiv Mladosti do kraja ove sezone. Svaka će biti izuzetno zahtjevna, a takva je bila i ova. Krenuli smo odlično, a što je najvažnije, držali smo visoki nivo igre, u obrani i napadu, do samog kraja utakmice što je odlično. Imala je Mladost u par navrata prilike, i to velike prilike za vratiti se, ali nije uspjela.

Njegova momčad je i dalje na maksimalnom učinku u Regionalnoj ligi, dobila je svih osam utakmica, dok je Mladost izgubila prve bodove.

Potom su na red došla pitanja koja su se postavljala uoči prvog ogleda Jug AO i Mladosti ove sezone. Tko će biti uspješniji, bekovi Juga ili centri Mladosti? Mladost ima Josipa Vrlića i Cosmina Radua, koji su za mnoge najbolji centarski par svijeta, dok Jug ima ‘mali milijun’ onih koji bi ih trebali zaustaviti, i svaki je svjetska klasa (Marko Macan, Hrvoje Benić, Daniil Merkulov, Paulo Obradović...).

- Naši bekovi su pokazali fantastičnu igru. Uspjeli su izaći u ovom dvoboju na kraj s centrima Mladosti. Zaslužili su sve pohvale - naglasio je Kobešćak.

Kad se gleda iz drugog kuta, Jugovi centri (Luka Lončar i Luka Lozina) ili bekovi Mladosti, tu nema tko nije upisao prednost dubrovačke momčadi. Uoči super derbija postavljalo se i pitanje može li Toni Popadić, Jugov vratar, koji je sve bolji i bolji, biti poput Ivana Marcelića, reprezentativnog vratara ‘žabaca’? Isto tako - čija će vanjska linija biti više raspoložena?

- Bili smo sad na svim pozicijama bolji. Vanjska linije nije dopustila kontranapad Mladosti. Popadić je bio uspješniji od Marcelića. Ma, baš u svakom tom dvoboju, koje spominjete, bili smo bolji - podvukao je Jugov trener.

Mladost je pogledavala nakon utakmice prema sucima. Uvjereni kako je Toni Popadić obranio udarac pred kraj treće četvrtine pri rezultatu 10:8 za Jug te kako je trebao biti novi napad za njih, a ne kako su suci pokazali da je Xavi Garcia skrenuo loptu te dodijelili loptu domaćinu. Zatim, tražili su isključenje bez prava zamjene zbog, kako su tvrdili, udaranja Marka Macana. Rezultat je u tom trenutku bio 11:9 za Jug, a do kraja pet minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 05:26