StoryEditor
Ostaloregionalna liga

U Gružu večeras velika bitka za prvo mjesto: Jug i Mladost u velikom derbiju traže nastavak savršenog niza

15. studenog 2019. - 10:24

Još se vrte slike iz Splita gdje je prošli petak prekinut pobjednički niz Gospara, Jadran je kaznio Jug AO. 

Međutim, nema vremena za plakanje jer dubrovačke vaterpoliste u Gružu večeras čeka super važan ogled u Regionalnoj ligi - sa zagrebačkom Mladosti, koja u njoj također ima savršen učinak. Mladost je jača nego lani. Prije svega za riječkog diva, hrvatskog reprezentativnog centra Josipa Vrlića. U kapici “žabaca” sad je i američki reprezentativac, bombarder Alex Bowen.

Sava ima i sjajnog Cosmina Radua, zatim još reprezentativaca, srpskog (Miloš Ćuk), još hrvatskih (Lovre Miloš, vratar Ivan Marcelić, Luka Bukić...), ruskog (Konstantin Kharkov)...

- Mladost ima dva vrhunska i iskusna centra, jaku vanjsku liniju. Dobar im je kontranapad. Najopasniji u Europi, te imaju odličnog vratara. Ali, imamo i mi kvalitetu - istaknuo je jugov kapetan Xavi Garcija. 

- Mladost se strašno pojačala na pozicijama na kojima do jučer nisu bili toliko jaki. S jačim protivnicima se nose jako dobro. Možda imaju i najbolji centarski par u Europi. Mi imamo imperativ prvenstveno pokazati dobru igru te se nadam kako će donijeti uspjeh u Gružu - nadovezao se na kapetana Marko Macan, jugov reprezentativni bek.

‘Još nismo odigrali najbolju utakmicu’

- Čeka nas čvrsta utakmica, kvalitete Lige prvaka. Kakvi ćemo biti plivački, kakvi sa sampouzdanjem, kakvu ćemo imati podršku s tribina... PRO Recco je bio na ‘konopcima’ protiv Mladosti, koja je pokazala da ima odgovor na svakog protivnika. Puno će se pitati i njih u utakmici, koja je važna, ali ne odlučujuća. Može usmjeriti sezonu - rekao je trener Vjeko Kobešćak.

- Bio sam tužan jer smo izgubili u Splitu, ali nisam razočaran. Sezona je takva, puna izazova. Sad je nama izazov da do prekida sezone zbog Europskog prvenstva izvučemo najbolje od sebe. Što se tiče utakmice s Mladosti, mi smo Jug, igramo doma, i mi smo favoriti. Poštujemo Mladost. Ima veću širinu. Mi ćemo, nadam se, dobiti širinu tijekom sezone kad mladi igrači stasaju - kazao je Kobešćak, te nastavio:

- Mladost krasi zajedništvo. Njih je utakmica s PRO Reccom te izboren remi podigao. Svu svoju snagu su pokazali na toj utakmici. Jaki su im centri, pokretljiva obrana, odličan kontranapad. Nas je pak utakmica s Barcelonetom uvjerila u neke stvari, da možemo igrati protiv najjačih. Nismo se puno promijenili u odnosu na prošlu iako je teško nadomjestiti odlazak Mara Jokovića. Ipak, pobjedu protiv Barcelonete smo prije svega izborili zahvaljujući odličnom napadačkom učinku Paula Obradovića, te Xavija Garcije, koji je zaustavio Perronea te držao ritam naše igre. Ponavljam, nismo još odigrali utakmicu u kojoj smo bili svi vrhunski.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje - Mladost igra se večeras u Gružu s početkom u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 11:52