StoryEditorOCM
Ostalogotovo je

Stigla potvrda senzacionalne vijesti! Lewis Hamilton prelazi u Ferrari, samo za potpis ugovora dobit će nestvaran iznos

Piše SPORT SD
1. veljače 2024. - 13:33

Senzacionalna vijest koja je jutros obišla svijet Formule 1 dobila je potvrdu: 39-godišnji Lewis Hamilton od sljedeće će sezone voziti za Ferrari!

Sedmerostruki svjetski prvak i najuspješniji vozač svih vremena po broju pobjeda (103) otići će iz Mercedesa na kraju ove godine, iako ima važeći ugovor do kraja 2025. To znači da će talijanski velikan aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, kao i da momčad iz Maranella napušta Carlos Sainz. Njegove su moguće destinacije Audi, Aston Martin ili Mercedes, pišu Sportske novosti.

Informaciju AS-a potvrdili su Sky Sports i BBC, što znači da se čeka još samo službena objava, koja bi mogla uslijediti već danas.

Ferrari je Hamiltona vabio i prošle godine, prije nego je produljio s Mercedesom, kada su mu, prema pisanju Daily Maila, nudili 45 milijuna eura samo za potpis ugovora. Budući da prema aktualnom ugovoru godišnje zarađuje nešto manje od 60 milijuna eura, Ferrari je sigurno morao izvući jake argumente da dogovore zvučni transfer.

Sa sportske strane, sigurno je pripomogla i činjenica da je Mercedes izgubio primat nad Red Bullom, a "propeti konjići" su se prošle sezone do zadnje utrke borili s njima za drugo mjesto u redoslijedu konstruktora. Hamilton ju je završio na trećem mjestu među vozačima, iza Verstappena i Péreza, a ispred Alonsa i Leclerca, ali bez ijedne pobjede u sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:38