StoryEditorOCM
Ostalooblači crvenu boju

Sprema se velika senzacija u Formuli 1, Hamilton napušta Mercedes u želji da dođe do rekordnog osmog naslova

Piše Niko Matičević/SN
1. veljače 2024. - 11:09

U Formuli 1 se sprema velika bomba. Tim je naslovom španjolski AS objavio da će legendarni Lewis Hamilton (39) postati novi vozač Ferrarija. Detalji ovog prelaska se tek trebaju finalizirati, ali će sedmerostruki svjetski prvak, tvrde, gotovo sigurno od iduće sezone nositi crveno - pišu Sportske novosti.

Hamilton je prošle godine obnovio ugovor s Mercedesom do 2025., ali u posljednje vrijeme F1 ugovori su neobvezujući i dopuštaju klauzule o odlasku. Nakon dvije godine bez pobjedničkog bolida, Sir Lewis će napustiti Mercedes u pokušaju da dođe do rekordnog osmog naslova kojim bi prestigao Michaela Schumachera koji također ima sedam naslova.

image

Lewis Hamilton

AFP

Savršen je to spoj i za Ferrari koji na vozačku titulu čeka od 2007., a na momčadsku od 2008. U Hamiltonu vide vozača koji će ih zajedno s Charlesom Leclercom vratiti na vrh.

Što se tiče Carlosa Sainza, njegov san da postane svjetski prvak s Ferrarijem se za sada neće ostvariti. Tek treba vidjeti gdje će Španjolac nastaviti karijeru nakon što njegovo mjesto u Ferrariju zauzme Hamilton. AS nagađa da bi potencijalne destinacije mogle biti Audi, Mercedes ili Aston Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:59