StoryEditorOCM
OstaloBend it like...

Ikona svjetskog nogometa sinoć još jednom pokazala zbog čega radije gleda ragbi nego ‘football‘

Piše Marko Bilić
9. rujna 2023. - 11:36

Krenuo je sinoć spektakl zvan Svjetsko prvenstvo u ragbiju. Na otvaranju, domaćin Francuska je pobijedila Novi Zeland s 27:13 (9:8) i time se prometnula u prvog favorita za zlato na kladionicama.

Fantastičan sudar dva najveća pretendenta na titulu dogodio se pred više od 80.000 gledatelja na stadionu Stade de France u pariškom predgrađu Saint Denisu, uvijek je tako kad se igraju svjetska prvenstva u ragbiju, a gdje neće kad ambiciozni domaćin dočekuje Novozelanđane koji su simbol, pojam ovoga sporta u svijetu.

Spektakl na otvaranju okupio je brojne poznate face, a među njima bio je i David Beckham, ikona engleskog nogometa, pravi fan ovoga sporta. Beckham je na svom Instagram profilu podijelio nekoliko fotografija sa stadiona u Parizu i napisao "toliko zabave na otvaranju Svjetskog prvenstva u ragbiju, nevjerojatna atmosfera".

I nemojte misliti da je legendarni nogometaš "posvuduša" na velikim sportskim i društvenim događanjima, da se meće tamo gdje su kamere i mediji kako bi održao svoju popularnost... Ne, on je osvjedočeni fanatik ragbija.

Prije osam godina šokirao je englesku javnost "priznanjem" da "radije gleda utakmice ragbija nego nogometa". Ok, vole i Englezi ragbi, Irci, Škoti, Velšani, svi na Otoku, ali je nogomet ipak – nedodirljiv. Od Davida Beckhama to nisu očekivali. Ikone svog nogometa. Koja obožava ragbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 01:07