StoryEditor
OstaloSvi na nogama

Fešta u Zmijavcima, bit će to dan za pamćenje: Croatia igra Drugu ligu

17. kolovoza 2019. - 13:38
_7R24458

Zmijavci i tamošnjih oko dvije tisuće stanovnika u nedjelju okreću novu stranicu svoje sportske povijesti. I ona je bogata, zahvaljujući ponajprije njihovom miljeniku, nogometnome klubu Croatiji.Točno u 17.30 sati na travnati tepih novoobnovljenog igrališta istrčat će nogometaši Croatije i njihovi rivali, igrači Dubrave Tim Kabela u okviru prvog kola Druge hrvatske nogometne lige.

Time će se ostvariti san generacija nogometaša i navijača iz Zmijavaca, jer biti jedini sportski kolektiv Imotske krajine u Drugoj ligi stvarno je veliki uspjeh toga maloga kluba. Zapravo klub je izvrsna kombinacija dobrih i nadarenih igrača, izvrsne uprave i još boljih navijača. Upravo će oni u nedjelju biti privilegirani da zasjednu na novoobnovljenim tribinama.

Tisuću dvjesto je sjedećih mjesta, 600 njih bit će natkriveno, uređuju se novi prostori za novinare, svlačionice su u rangu prve lige, a travnati tepih mami izgledom.Kada je još u tu ljepotu ukomponirana i kvalitetna rasvjeta, zmijavački mali stadion u okviru Sportskog centra Marijan Šuto Mrma jedini je uz onaj u Dugopolju koji ima svu potrebnu infrastrukturu.

No, osim predivnog igrališta na travnati tepih istrčat će i jedna nova momčad domaćina. Pod vodstvom Krešimira Režića, nekadašnjeg šefa omladinskog pogona Hajduka, čak je deset što starih, što novih igrača uz one koji su ostali od proljeća. To su vratar Tomislav Adolf Tomić, pa Luka Milas, Josip Bauk, Petar Mikulić, Toni Nikić, Nicholas Llanos, Ante Ćapin, Zvonimir Begić, Marijan Šuto, Slaven Dumančić. Slatka konkurencija za trenera Režića.

- Obećano, realizirano - riječi su sportskog direktora Croatie Svetimira Mrkonjića.

Trojac uprava, navijači i igrači funkcioniraju kao sat. Uprava je odradila svoje, igralište je uređeno tip-top, ne stidimo se da smo u Zagrebu, a sada je na igračima da se dokažu. Uz pomoć naših Noćnih jahača koji sada imaju vrhunske uvjete na tribinama, siguran sam već u nedjelju prvoj radosti s tri boda. Prepoznati smo kako igramo atraktivan nogomet, napadački. Znamo svi da je Druga liga posve nešto drugačije od Treće, ali kada vidite sve ovo što se posljednjih mjeseci događalo u Zmijavcima oko stadiona, sklapanja momčadi, izvrsnih priprema, garantiraju nam, svi se slažemo da neće u nedjelju biti ništa drugo do radosti. A što poručuju iz legendarne navijačke skupie Nićni jahači:

- Mi smo spremni, bili smo i ostat ćemo uz našu Croatiju, bit će navijanja. onoga našega, poštenoga i srčanog.

Sada je novi film u Zmijavcima Druga liga i trebat će naš glas da povuče momčad. Toga im neće faliti. Imoćani, nedjelja 17.30, pravac Zmijavci. Igra neka nova Croatia.

item - id = 618903
related id = 0 -> 1129314
related id = 1 -> 1121813
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 22:51