StoryEditor
Ostaloizmeđu zaveslaja

‘Celent‘ slavi jubilej: počinje nova sezona, a velika je fešta na Gusara

Piše Darko Rapić
7. ožujka 2020. - 08:48
Već dvadeset godina veslačka se sezona otvara na GusaraBožidar Vukičević/Hanza media

Danas s početkom u 9 sati, na regatnoj stazi u Spinutu, prvom regatom Kupa Dalmacije za 2020 godinu, a jubilarnim 20. Memorijalom „Zlatko Celent“ službeno će započeti nova veslačka sezona.

Organizator ove regate je kao i prethodnih dvadeset godina Hrvatski veslački klub Gusar i Veslački savez Dalmacije a očekuje se nastup više od 300 natjecatelja iz 15 dalmatinskih klubova koji će započeti svoju utrku za bodovima u ukupnom plasmanu za osvajanje kupa Dalmacije.

Odveslat će se ukupno 37 utrka u različitim kategorijama, s velikim brojem upravo onih najmlađih, što je dokaz dobrog rada veslačkog sporta u Dalmaciji bez obzira na ekspanziju velikog broja drugih sportova ali i manje primijenjenih sadržaja koji se danas nude djeci.

Najviše pažnje biti će usmjereno prema memorijalnoj utrci „Zlatko Celent“ gdje će se osim dalmatinskih dvojaca nadmetati i ostali hrvatski dvojci, a hrvatski juniorski i seniorski U23 reprezentativci će nastupiti i u nekoliko drugih disciplina. U bogatoj, impozantnoj povijesti HVK Gusar bilo je i trofejnijih veslača od Cele, ali ni jedan nije uspio ostaviti tako duboku brazdu i biti toliko poštovan i omiljen kao on. Cele je svojim odnosom prema sportu, klubu i svojim partnerima usmjerio Gusarovu brodicu u pravom smjeru, smjeru u kojem ona i dan danas plovi.

#VESLANJE

Izdvojeno

27. svibanj 2020 23:05