StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Veliko slavlje na Gripama: Sjajnoj pobjedi Splita nije mogao odoliti ni legendarni Toni Kukoč

Piše David Kapetanović
19. listopada 2024. - 21:02

Split - Košarkaška dvorana Gripe

Gledatelja: 700

Utakmica 5. kola Admiral Bet ABA lige:

Split - Mega MIS 90:80 (28:20, 20:20, 24:22, 18:18)

Split: Shorter(22), Jordano(14), Katić, Klepo, Kučić(13), Vuko(3), Perkušić, Škara(19), Pavin, Benson, Kapusta(12), Ljubičić(7)

Mega: Kondić(19), Jelavić(8), Vukčević, Marković(18), Kayil(8), Kroflič, Macura, Miljašević, Jović(12), Tanasković, Petrović(11), Malovec(4)

Velika večer na Gripama, Split je došao do drugog slavlja u ABA ligi pobijedivši Megu s 90:80. Došli su gosti u Split neporaženi u prva četiri kola regionalnog natjecanja, dok su "žuti" bili na tek jednoj pobjedi. Ali, domaćin je bio bolji od početka do kraja, došao do zaslužene pobjede i tako najavio velike stvari u nastavku sezone.

Najbolji pojedinac Splita bio je Shorter s 22 koša, dok je kod Mege Kondić bio na 19.

Imali su gosti iz Srbije prednost 0:2, pa malo kasnije i 3:4, no od tog trenutka nadalje bila je utakmica "žuti show". Brza serija od 9:0 dovela je Split na lijepih osam koševa prednosti (12:4). Sjajili su najviše uobičajeni Shorter, a uz njega i mlada nada Vito Kučić s deset poena u prvoj četvrtini.

Bio je Split cijelo vrijeme u prednosti, ali nikad dovoljno da se opusti, uvijek je Mega prijetila. Na trenutak bi znala prednost prijeći i u dvoznamenkastu domenu, ali odmah bi gosti reagirali, vratili se u igru. 

I u drugom dijelu je Split uvijek bio korak ispred neporaženog gosta. Nastavio je Shorter briljirati, a u zadnjim trenutcima prije odlaska na odmor podigla je publiku na noge trica Antonija Jordana, pa koju sekundu kasnije i sjajan blok Shortera. Pronalazili su "žuti" put do protivničkog koša, nije obrana Mege imala rješenja, pa je na poluvremenu na semaforu stajalo zasluženih plus osam (48:40).

image

Pobjedu Splita na Gripama je gledao i Toni Kukoč

Nikola Brboleza/Cropix

Na samom početku drugog poluvremena utihnula je dvorana na Gripama, nakon jednog napada Splita odšepao je Shorter sa parketa, držao se za koljeno. Pribojali su se svi neke ozbiljnije ozljede. Ali, sreća je pomazila hrabrog Amerikanca, već minutu kasnije škripao je ponovno parket pod njegovim nogama. 

Povećavalo se u nastavku vodstvo domaćina, bilo je i plus 15 (69:54). Bila je to prava timska igra u trećoj četvrtini, nije se nijedan pojedinac previše isticao.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je publika na Gripama bila sve raspjevanija. Nije Mega odustajala, borila se do kraja. Smanjila je čak jednom na sedam zaostatka, ali nakon timeouta Rimca uslijedila je trica Kapuste za mir do kraja susreta i veliku pobjedu Splita.

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 22:07