StoryEditorOCM
Košarkariječ stratega

Trener Rimac je nakon prvog slavlja Žutih u regionalnoj ligi dvije stvari posebno naglasio i poručio: ‘Lakše se diše!‘

20. listopada 2023. - 20:18

Split je u vrlo dobroj predstavi na Gripama stigao do prve pobjede u Admiral Bet ABA ligi u četvrtom kolu natjecanja, ‘žrtva‘ je bio Borac Mozzart. Slavili su ‘žuti‘ 75:61, u susretu u kojem gosti niti jednom nisu vodili.

- Od prve sekunde je bila prisutna naša velika želja za pobjedom. Išlo nam je na ruku i što su gosti došli ovdje bez najboljeg igrača i uz još neke probleme s virozom. Osjetilo se da nisu na istom nivou kao u prve tri utakmice. Osim tog pada u zadnjih pet minuta u drugoj četvrtini, kada smo se malo ‘pogubili‘ nakon što su one zabili neke šuteve, sve je ostalo bilo dobro. Tada su nam se primakli i na odmoru smo imali minimalnu prednost (36:35, nap.a.). Kada malo bolje razmislim to možda i nije bilo loše za nas jer smo u drugo poluvrijeme onda opet ušli maksimalno motivirani u obrani. Ulazak Gnjidića je tada pokrenuo dobar momentum. Jako sam zadovoljan pobjedom. Bili smo bez Mate (Kalajžića, nap.a.), s poluoporavljenim Gnjidićem koji je pokazao veliku želju da pomogne momčadi – rekao je Rimac.

Lakše se sada diše nakon ove prve pobjede?

- Sigurno. Imamo dobru ekipu, ali u prva tri kola smo igrali s klubovima koji imaju kadar s puno više iskustva. Ova će nam pobjeda puno toga donijeti, da momčad osjeti da možemo pobjeđivati. Ovo nam je bilo jako važno. Drago mi je da nismo opet ušli u završnicu na jednu-dvije lopte, da smo sve riješili bez drame u završnici. Publika je mogla vidjeti veliku borbenost, uživati i nadam se da će u idućim susretima doći još u većem broju – naglasio je Rimac.

Trener Borac Mozzarta Dejan Mijatović je poslije poraza na Gripama kazao.

- Imali smo dosta problema, smanjenu rotaciju zbog problema s crijevnom virozom i ozljedama. Imali smo ozljedu Segua, problema s Birtsom, Franklinom... Došli smo ovdje sa samo jednim odrađenim treningom. Nije bilo dovoljno da ovdje budemo pravi. Sasvim zaslužena pobjeda Splita.

U nedjelju su ‘žuti‘ gosti Dubrave u domaćoj Favbet Premijer ligi (20 sati, prijenos Sportska televizija).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 00:18