StoryEditor
Hajdukgost komentator

Željko Mijač: Stihija protiv zatvorene igre Riječana nije prošla, Bijeli nisu iskoristili njihov umor

Piše Željko Mijač
30. kolovoza 2021. - 11:39

Ne možemo reći da je pobjeda Rijeke nezaslužena, imali su i stativu. Hajduk nije bio na razini zadnjih utakmica, na početku se dogodila nesreća kada se ozlijedio Lovrencsics. To je bio ključni trenutak, ‘bijeli’ su izgubili Mađarove centaršuteve i njegovu suradnju sa Sahitijem po desnoj strani.

Hajduk nije iskoristio Rijekin umor, koji se vidio u drugom poluvremenu. Razlika između Rijeke u prvom i u drugom poluvremenu je bila velika. Drmić je bio ključni igrač Rijeke, dobio je sve duele i zabio gol. Iznenadio me Ampem, koji nije bek, nego krilo, ali trener Tomić ga je stavio na bočnu poziciju u formaciji 3-5-2 i odigrao je odlično, bio je dobar i u obrani, nije gubio duele. U sredini je najbolji igrač Riječana bio Pavičić.

Gustafsson je nakon ozljede Lovrencsicsa stavio Dellovu, koji je, kada je ušao u nekim prijašnjim utakmicama, odigrao dobro i na temelju toga mu je pružio povjerenje. No, on je stoper, a ne bek i Hajduk je bolje funkcionirao kad je na desnog beka došao Čolina. Tu su ‘bijeli’ izgubili cijelo poluvrijeme, koliko je u igri bio Dellova. Jer, s Čolinom se dobilo prije svega na brzini.

Nakon razoračanja protiv Osijeka, Hajduk je izgubio još jedan derbi. ‘Bijeli’ nemaju rješenje za zatvorenu igru, pokušaji da se dođe do gola bili su anarhični, stihijski. Gol za 1:2 je pao rano, očekivalo se da će Hajduk osvojiti barem bod, ali ništa od toga. Čudi me da trener na kraju nije pokušao s Dimitrovom, što se isplatilo u prošloj utakmici. Jedna od tri zamjene u 80. minuti je trebao biti Dimitrov.

Treba dobiti Istru u Puli i onda Dinamo na Poljudu, nadam se da će Lovrencsics biti spreman za taj derbi. Ako Hajduk pokaže pravo lice, može dobiti Dinama. Teško je nešto očekivati ako se izgubi i treći derbi na Poljudu.

item - id = 1123559
related id = 0 -> 1136622
related id = 1 -> 1136596
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 20:09