StoryEditorOCM
Hajdukna radost svih

Veliko hajdučko srce pokazali su po tko zna koji put, uspjeli su u zacrtanom, a čini se da nije kraj, oglasio se Hajduk

Piše K. M.
28. svibnja 2024. - 13:50

Da je jedna od glavnih hajdučkih vrijednosti krilatica ‘prkos moćnome, zaštita slabome‘ više puta smo se uvjerili. Gotovo da nema kraja u kojem ima hajdukovaca da po tim vrijednostima nisu spremni djelovati, a jedna ekipa se još jednom pokazala u takvom svijetlu. Niz je akcija koje je ekipa DPH Šibenik brzo pokrenula i realizirala, a ova posebna je još jedan dokaz koliko je hajdučko srce.

Podsjetit ćemo, početkom godine šokirao je javnost slučaj zlostavljanja mladića Igora iz Koprivnice samo zato što je navijač Hajduka. Situaciju je gorom činilo to što Igor boluje od autizma i s majkom je živio u jako lošim uvjetima, mizernim primanjima te bez priključka vode. Ta vijest potresla je duboko i hajdučku zajednicu, a članove DPH Šibenik potaknula na humanitarno djelovanje. Prvo je krenulo s drvima za ogrjev, novim mobitelima, potpisanim Livajinim dresom, a onda se krenulo u realizaciju poboljšanja životnih uvjeta Igoru i njegovoj majci Nadici. 

Prvotna ideja je bila obnoviti kuću u kojoj su živjeli, ali na kraju je zaključeno da zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa i niza drugih razloga to nije isplativo koliko kupiti im novim dom. Stoga su prikupili donacije i kupili im novu kuću veličine 90 metara kvadratnih s dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom, blagovaonom, kupaonicom, ostavom, garažom i drvarnicom, a kući pripada i 1600 m2 okućnice. 

I ta kuća je zahtijevala renovaciju, a ekipa iz DPH Šibenik objavila je radosnu vijest. Igor i njegova mama Nadica imaju sad novi dom koji renoviran. Ova akcija renovacije interijera uspješno je završena, no sudeći po objavi tu neće stati

"Dragi prijatelji, s ponosom u srcu, i veseljem u duši, možemo napokon napisati da je naša humanitarna akcija za Igora i mamu Nadicu, napokon završena. Naši novi prijatelji iz Koprivnice imaju svoj novi dom, svoja četiri zida, svoju sigurnost! Svi znate kako je sve počelo i u kakvim su uvjetima njih dvoje preživljavali, dakle ne živili, nego preživljavali i zahvaljujući svima vama, donatorima i dobrotvorima, svim navijačima Hajduka, koji su sve pokrenuli, sada imaju sve uvjete za dostojanstven život.

Od jednog gnjusnog napada na siromašnog dječaka do za njih kuće iz snova i nebrojeno novih prijateljstava, proteklo je šest miseci, dragi prijatelji - uspili smo! Ovim putem u ime DPH Šibenik, od srca se zahvaljujemo našoj dragoj Martini Andrašić, koja je nesebično otvorila vrata svoje kuće, za Igora i Nadicu, i koja je svih ovih pola godine bila naša produžena ruka na terenu. Jer da nije bilo gospođe Martine, sve ovo bi bilo puno teže realizirati! Ljudi, hvala vam svima!

P.S. Žulja nas ova fasada, mogli bi i nju uredit, šta mislite?", stoji u njihovoj objavi na društvenim mrežama. Na ovom hvalevrijednom potezu čestitao im je i službeni Hajduku komentarima ispod ove radosne objave.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 17:22