StoryEditorOCM
Hajdukništa od njih

I prije Gattusa se znalo koji igrači mogu potražiti novu sredinu, Hajduk na ovoj trojici planira zaraditi

Piše Krešimir Milić
20. lipnja 2024. - 13:03

Odradili su hajdukovci prva testiranja pod trenerskom palicom Gennara Gattusa kojem se na prozivci odazvalo 30 igrača. Na prvom treningu nije bilo Rokasa Pukštasa, Nike Sigura i Aleksandra Trajkovskog koji će se priključiti kasnije pripremama, a Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler se vraćaju u matične klubove nakon posudbe.

Tko će ostati, a tko otići već se počelo pitati kad je prošla sezona krenula nizbrdo, a i prije dolaska Gattusa bilo je jasno tko je blizu izlaznih vrata. Novi sportski direktor Nikola Kalinić najbolje je bio upoznat sa svlačionicom čiji je bio dio, a među igračima koji bi na obostrano zadovoljstvo, njih i kluba, mogli pronaći izlaz s Poljuda su zasad sigurno tri igrača. 

Na njima bi u Hajduku htjeli nešto i zaraditi jer su još pod ugovorom i sporazumni raskid nije, barem zasad, opcija, a na tom popisu je trojac Yassine Benrahou, Leon Dajaku i Ferro. Oni su započeli pripreme s Hajdukom, a nije isključeno da ih neće završiti i da bi već prije puta u Sloveniju mogli promijeniti sredinu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Za Ferra je plaćena odšteta Benfici i ima ugovor do 2026. godine pa se očekuje i poneki euro u blagajni za njegov odlazak. Stigao je na Poljud ovaj portugalski stoper s velikim potencijalom, ali prikazano nije bilo ni blizu, a dijelom je kumovala i ozljeda koja ga je odvojila od terena veći dio prošle sezone.

Leon Dajaku stigao je prošlog ljeta s pričom igrača koji prošao škole bundesligaša i zaigrao u najvišem rangu njemačkog nogometa, no u Hajduku je imao ulogu džokera s klupe. Kad se ukupno pogleda, stigao je kao potencijalno pojačanje, ali takvim se nije pokazao s 4 gola i 3 asistencije u 23 nastupa u HNL-u, a s ‘bijelima‘ ima ugovor do ljeta 2027. godine.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Pojačanje nije bio ni Benrahou koji je kao i Dajaku stigao bez odštete, samo što ima klauzulu u ugovoru za 20 % od transfera iz Hajduka što bi pripalo Nimesu iz kojeg je došao u Split. Benrahou ima ugovor do ljeta 2026. godine pa se očekuje odšteta za njega. 

Interesa za ovaj trojac ima, samo je pitanje koliko će se uspjeti izvući za njihov odlazak na zadovoljstvo svih strana. Kalinić je već pokazao dovođenjem trenera kako se snalazi na novoj funkciji u dijelu dolazaka, a sad će demonstrirati znanje i snalaženje kod izlaznih transfera. U svakom slučaju navedeni trojac iduću sezonu ne bi trebao biti u kadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 13:46