StoryEditor
Hajduku probranom društvu

Ususret izboru za nagradu Golden Boy, Tuttosport je pozvao čitatelje da glasuju za svog favorita. I vi možete dati glas Hajdukovom Stipi Biuku

Piše Slaven Alfirević, Ivan Renić
16. lipnja 2021. - 20:22

Nagrada Golden Boy dodjeluje se sredinom prosinca najboljem od 100 nominiranih "do 21" mladih nogometaša.

Za apsolutnog pobjednika (aktuelni laureat je Erling Haaland) glasuju novinari u žiriju, a čitatelji sada glasuju za Web Golden Boy, što je, mogli bismo reći, paralelan izbor.

Novinarski žiri kreće u akciju tek od 15. listopada kad će kandidati biti srezani na njih samo 20. A glasači na web-stranicama nadaju se da će svojim glasovima usmjeriti i novinarski žiri.

Malo njih danas zna tko je Turčin Destanoglu, ali i on postaje poznat iz dana u dan zahvaljujući lavini glasova koja pristiže iz Turske. Bravo, Turci, mobilizirali su se.

Tako i mi za naše Hrvate možemo potaknuti glasovanje, a oni uz Hajduka posebno za - Biuka.

Izbor je tek počeo, svakog 15. u mjesecu izbor se skraćuje za po 20 kandidata, tako sve do 15. listopada kad će ih ostati 20 u završnom situ i rešetu.

Prvi dan glasanja je za nama, donosimo vam 'update', trenutno stanje. U trenutku pisanja ovog teksta zabilježen je 147.571 glas, a Hajdukovom „dragulju“ pripalo je 3.568 ili 2.4 posto što je za sada sedmi najbolji rezultat!

Uvjerljivo prednjače Turci koji su nepobjedivi u akcijama ovog tipa kada treba mobilizirati navijače. Tako Bešiktašev Ersin Destanoglu ima čak 75.667 glasova što je više od polovice svih (51.3 posto).

Od Hrvata su se u društvu budućih 'superstarova' našli Dinamov Joško Gvardiol te Lokomotivin Antonio Marin.

Usprkos turskim naporima, očekuje se kako će nagrada na koncu pripasti nekom od trojke Pedri (Barcelona), Jude Bellingham (Borussia Dortmund) ili Jamal Musiala (Bayern).

Svoj glas Stipi možete dati i vi (više puta) na stranicama talijanskog Tuttosporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 17:37