StoryEditorOCM
Hajdukveliki hendikep

Što se događa s Rokasom Pukštasom? Povratak se otegao, a u slučaju da se koljeno ‘zaključa‘, opcija je i operacija

Piše Ivan Renić
21. rujna 2023. - 08:28

Kad će Puki? Jedno je od najčešćih pitanja na Poljudu ovih dana. Zaziva se ime mladog Rokasa Pukštasa. U 19-godišnjem Amerikancu mnogi vide spas. I s razlogom je tako jer u prve dvije prvenstvene utakmice Rokas je zabio dvaput i riješio tako oba derbija. Po gol Dinamu i Rijeci bio je dovoljan za euforičan početak sezone.

Međutim, poljudski sraz s Riječanima koncem srpnja bio je njegov zadnji nastup. Dogodila se ozljeda koljena, napuknuti meniskus. Na početku se prognozirala stanka od dva tjedna, da bi se kasnije rastegnula na mjesec dana. Međutim, prošla su gotovo dva mjeseca, a Pukštasa još nema. Ni na vidiku.

Kako doznajemo, ozljeda je to osjetljive prirode, a u rehabilitaciji koljena štošta može krenuti krivo. Potreban je, stoga, poseban oprez. Razmišljalo se i o operaciji, premda se ozljede meniskusa u najvećem broju slučajeva tretiraju rehabilitacijom.

Postoji, dakako, više vrsta puknuća, a najgore je onda kada se koljeno ‘zaključava‘, odnosno ako se dva dijela meniskusa preklapaju pri savijanju i ispružanju. U tom slučaju operacija je uglavnom najbolja opcija.

image
Tom Dubravec/Cropix

Silno nedostaje

Ono što je sigurno je da Pukštasa u Lekinom kadru neće biti u utakmicama s Lokomotivom i Dinamom. Šest dana iza pred Bijelima je gostovanje na Rujevici na kojemu je Pukštasa također teško očekivati. Uslijedit će potom reprezentativna stanka što znači još vremena za oporavak, a onda i novi derbi s Osijekom 21. listopada.

Prije toga, mladog Amerikanca ćemo teško vidjeti u akciji. A to bi značilo da će s terena izbivati gotovo tri mjeseca. Dakle, od prve procjene od par tjedana, oporavak će se vjerojatno rastegnuti na tri. Jasno je, stoga, da je riječ o ozbiljnoj ozljedi koja je Hajdukovog dragulja snašla baš u zao čas, kada se zahuktao i počeo zabijati najvećim rivalima...

Kako vrijeme odmiče, postaje sve jasnije koliko Pukštas nedostaje Hajduku. Njegova srčanost i borbenost, ali i nos za gol ključne su stvari koje Bijelima nedostaju, pogotovo u posljednja dva kola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 04:26