StoryEditorOCM
HajdukNajveći

Srbi su ga dočekali ovacijama, pa im se gadno zamjerio. Sad je stigao na Poljud gledati svog Hajduka

Piše Frane Vulas
3. travnja 2024. - 19:35

Utakmicu Hajduka i Dinama uživo gleda i po mnogima najbolji hrvatski košarkaš svih vremena i jedan od najboljih europskih Toni Kukoč. U svečanoj loži stadiona na Poljudu susret prati u društvu voditelja Hajdukove Akademije Bore Primorca.

Kukoč je i sam kao dijete igrao nogomet u Hajduku, bio je i poprilično talentiran, ali se na koncu ipak odlučio za košarku i - potpuno pogodio. Osvojio je tri uzastopna naslova prvaka Europe s Jugoplastikom/Popom 84, tri NBA prstena u nizu s Chicago Bullsima...

Proteklih dana boravio je u Beogradu na premijeri filma o sebi ‘Čarobna sedmica‘. Tom prilikom bio je gost i na utakmici košarkaša Partizana. Puna dvorana dočekala ga je ovacijama, bilo je to za njega vrlo emotivno. Zadnju utakmicu za ‘žute‘ odigrao u Beogradu protiv Partizana, a tada su mu nakon maestralne predstave pljeskali domaći navijači.

Međutim, nakon toga se zamjerio mnogima kada je izjavio da smatra kako su po njemu i dalje Dino Rađa i Vlade Divac bolji košarkaši nego što je aktualna NBA zvijezda Nikola Jokić. Točnije, rekao da Jokić još nije na tom nivou, da će možda biti. To je izazvalo dosta repova. Kukoč je samo rekao ono što misli, kako su Rađa i Divac bili vrhunski igrači, a NBA liga je tada bila dosta zatvorena prema Europljanima, nije prema njima ni izbliza bio odnos kao danas kada su glavni igrači u svojim klubovima.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:07