stdClass Object ( [id] => 1363485 [title] => Slavenu Alfireviću Hajduk 90-ih zabranio ulaz jer je omalovažavao protivnike Bijelih?! Bard nam je sve otkrio [alias] => slavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Rođendan je za čestitke, za lijepe vijesti, ali i za neke posebne i manje poznate događaje iz povijesti i kuloara kluba, pa kad je tako onda ih nađimo, izvadimo iz naftalina, pretresimo almanahe... I pričamo mi tako o Hajduku i prebiremo u redakciji po sjećanjima, a onda se kolege dosjete i kažu, a kako je ono bilo kad su tebi zabranili ulaz u Hajduk i oduzeli ti akreditaciju?!

Ma daj, i to se dogodilo, pitaju mlađi, grizu odmah na intrigu, a kad i zašto i kako, pitaju, ulijeću u razgovor. Logično je da su slabije upućeni u genezu zbivanja iliti dubinu vremeplova. A i kako bi znali, prošlo je evo 30 godina.

Takle su me u žicu kolege, kako je to bilo? A bilo je, nije da nije bilo.

Pa ajde ispričaj. Za 113. Hajdukov rođendan. 

Otvorili su mi Pandorinu kutiju uspomena. Dogodi se to, da te potiraju, nisam ni prvi, ni zadnji novinar koji nije (bio) simpatičan svakome funkcioneru, pa i danas, na žalost, ima toga, uskrati se akreditacija pojedincima. Svatko ima svoju priču.

Meni se zalomilo u proljeće 1993., a duga je, kad malo bolje promislim, bila predigra. Istrpio sam izgon 15 mjeseci, Hajduk me prihvatio (čuj, prihvatio?!) natrag 1994., taman za Ligu prvaka, odnosno za kvalifikacijske utakmice protiv Legije. Za putovanje u Varšavu bio sam već amnestiran i revanš, ne bih li izvještavao s lica mjesta, umjesto da čekam izvješća u legendarnom kafiću na Poljudu. Izvješća i općenito ćakule dobrohotnih kolega što su mi bili u pomoć svo vrijeme, solidarni u mome progonstvu.

Leglo ćakula

Evo su već godinama i taj kafić zatvorili, leglo ćakula, kako se govorilo. Svatko spominje svoje razloge da su kafiću zavrnuli bravom. Sad je to decentni ”welcome desk”, ali ćakule se ne da zaustaviti. No, to je druga tema. 

Uglavnom, nakon 15 mjeseci tek bila su uslišana uporna nastojanja mog urednika Mije Grabovca, u ta doba šefa sportske rubrike Slobodne Dalmacije; pravedna je borba dobila svoj happy-end.

Zašto pravedna? Pa zato jer nije bilo vele razloga da se reagira crvenim kartonom. Na stranu katkad hrapavi glagoli, opora zanovijetanja ili kako su me u trenutku odluke da me se makne iz press-salona optužili da im se – rugam protivnicima! Belišću i Radniku?! Možda i jesam. Belišće i Radnik o tome zacijelo pojma nisu imali, poslužili su kao izgovor.

---

image

privatni arhiv

---

Pozadina je ipak bila malo dublja, u trenutku vjetrova smjene uredničkog kadra u Slobodnoj Dalmaciji i kad je nova vlast zavladala novinskom kućom i u Hajduku su se istodobno malo zaigrali i pokušali iskoristiti trenutak i kadrovirati po Slobodnoj. 

- Mi bismo da nas prati taj (nije sad važno tko), a ne ovaj, to jest ja! - moglo se nazrijeti između redaka.

Iz ovih ili onih razloga, antipatije ili možda različitih stavova o koječemu.

Čudno je to bilo doba, Vedran Rožić tadašnji direktor zacijelo se naljutio kad sam napisao da je v. d. direktora već dugo, a da ga nisu (formalno) izabrali već više od 40 dana i onda to stavio u kontekst zafrkancije, šale, što nije bilo lijepo, priznajem, da je direktor "ve de 40”, a to je bio sprej za podmazivanje. Kad vam nešto zariba, pa da podmažete i opet sve da krene glatko podmazano uzmite - VD40.

Nije bilo lipo, al‘ je bila baza. Šaljivo. Tko bi joj odolio.

Istodobno je Vinko Cuzzi, na žalost pokojni veliki kapetan Hajduka i reprezentativac Jugoslavije žugao na određene procjene igračkih kvaliteta pojedinaca i premda smo godinama unatrag znali lijepo divaniti i slagati se po latinskim izrekama (sic transit gloria mundi, tako prolazi slava svjetska), u trenutku je postao bijesan:

- Preselit ćemo mi tebe u gradsku rubriku, pa ćeš tamo pratit pomidore, a ne balun i nas u Hajduku nervirat. Dosta je toga! - grozio se.

Stvorila se u Poljudu kritična masa i – adio. Sročili su odluku da mi je zabranjen ulaz i da mi se akreditacija oduzima.

Franina besida

Frane Jelinčić i sam danas pokojni stari kolega koji je radio u Večernjem listu (ne mogu vjerovati da je umro daleke 2009., kao da je jučer s nama bio) žalio je zbog svega što se dogodilo, a usput bi me i prekorio, vjerujući da sam i ja pretjerao s nekim rečenicama:

- Ne možeš ti svijet mijenjati!

Sreća za vašeg reportera bila je što me Mijo Grabovac nije dao i vratio me. Uvjeren da je Hajdukova odluka krajnje pogrešna.

Sve to vrijeme u egzilu, na tribini umjesto u loži, kao Napoleon na Elbi (ne na Svetoj Heleni, jer sa Svete Helene Napoleon se vratio nije, a prethodno s Elbe jest) slao sam izvještaje tako da bih poslije utakmice otišao do telefonske govornice na bazenima u Poljudu i otamo diktirao. U novinarsku ložu, naime, nisam smio, a redakcija je za dišpet i kontru Hajduku, ne želeći prihvatiti diktat iz Poljuda, htjela baš moje izvještaje. Hvala im na tome. 

Zanimljivo je bilo i godilo mi je što su me sve to vrijeme podržavali trener Ivan Katalinić i sportski direktor Ivan Buljan.

Kate bi mi rekao dođi kod mene u svlačionicu, reci na porti da te ja zovem, ne smije ti nitko ništa, dat ću ti materijala sve što ti treba, a ja bih rekao Kate, nemoj, čut ćemo se ionako telefonom, nemoj da ti prave probleme zbog mene.

---

image

Privatni arhiv

---

Ivan Buljan pak, moj dobri Iko, davao bi mi redovito karte, ulaznice za sektor uz novinarsku ložu. Svaku utakmicu, neizostavno. To mi je bio redovit "gibirung”, sljedovanje. Jedan me direktor tjera, a drugi mi po kuriru šalje mukte ulaznicu da lakše gledam utakmicu i razbijam bojkot. I kaže Iko:

- Pusti, proći će ih to, Vinko je malo čudan, a Vedran je dobar, ali padne pod utjecaj Vinka – govorio je Iko, neće mi valjda Buljan zamjeriti što ovako pod stare dane pišem sve i svašta širom otvoreno.

Uostalom, koga to danas zanima? Komu brige? Trideset je godina prošlo. Cuzzi je, na žalost, umro, davno, bio je veliki igrač i kapetan, a Rožić, također kapetan, u Trogiru je i rijetko se pojavljuje u Hajdukovoj javnosti.

Priča mi zvuči kao "once upon a time in America”, dogodilo se jednom na planeti Hajduk. Zabranili mi ulaz. Petnaest mjeseci. No, pomirili smo se i sve to ostaje u familiji, ljubav i poneka psovka, svađa...

Uostalom, samo mi daje na važnosti da mogu pričati kako sam 15 mjeseci bio nepoželjan u Poljudu. Kao kakav revolucioner, a što je revolucioner ako nije bio u zatvoru? Borac o‘ sla‘ke vode!? Baš kako je to u Malom mistu govorio Načelnik i davao zatvorit Bricu i Postolara uz riječi "ja vam samo činim ljubav, činim vam uslugu! Evo vam ključi pržuna, sami se zatvorite!”

Uz ozbiljnu napomenu na kraju teksta da je važno znati kako novinar nije samo klupska truba koja trubi kako klub puše. Pa neka nas dijeli ista ljubav, ista ona koja se u vašem reporteru začela 2. svibnja 1965. na prvoj utakmici uživo na Starom placu. S nepunih šest, s ocem za ruku (čvrsto me drži, gužva je, uvik je bila gužva!) na zapadnoj tribini (red 1, sjedalo 65) i za vraga je to bilo baš Hajduk – Dinamo 0:1 i gol Štefa Lamze.

To je jedno, to "zauvik ćeš ostat nebo iznad mene”, a drugo je pitat se zašto nije bilo minute šutnje za Marija Boljata pa neka je prošlo puno dana u razmaku od smrti Kalimera i prve utakmice u Poljudu i kako je to Zvonimir Šarlija bio kapetan prije Filipa Krovinovića? Puknit, a ne mučat. Pitanja su, uostalom, da se ponudi odgovor... 

I naravno: Hajduče, sretan ti rođendan!

---

image

Fotoreporter Cropix-a Ante Čizmić i novinar Slaven Alfirević

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => luda priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => luda priča 2 0 7189 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-13 07:17:45 [created_by] => 3195 [created_by_alias] => Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-13 15:35:15 [modified_by] => 3195 [publish_up] => 2024-02-13 07:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Slavenu Alfireviću Hajduk zabranio ulaz jer je, pazite sad, omalovažavao protivnike 'bijelih'; Bard nam je sve otkrio page_title=Slavenu Alfireviću Hajduk zabranio ulaz jer je, pazite sad, omalovažavao protivnike 'bijelih'; Bard nam je sve otkrio [metakey] => Slaven Alfirević, HAJDUK, Vedran Rožić, Vinko Cuzzi, Ivan Buljan, Ivan Katalinić, Poljud [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26568926.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/25503320.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/1256389.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/25503318.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vili\u0107\/Cropix","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

privatni arhiv<\/p>","

Fotoreporter Cropix-a Ante \u010cizmi\u0107\u00a0i novinar Slaven Alfirevi\u0107<\/p>","

Privatni arhiv<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1701x1209","hd_26568926_1920.jpg":"1920x1080","k_26568926_1280.jpg":"1280x1280","k_26568926_1024.jpg":"1024x1024","k_26568926_640.jpg":"640x640","k_26568926_480.jpg":"480x480","k_26568926_340.jpg":"340x340","k_26568926_220.jpg":"220x220","o_26568926_1280.jpg":"1280x909","o_26568926_1024.jpg":"1024x727","o_26568926_640.jpg":"640x454","o_26568926_480.jpg":"480x341","o_26568926_340.jpg":"340x241","o_26568926_220.jpg":"220x156","h_26568926_1280.jpg":"1280x854","h_26568926_1024.jpg":"1024x683","h_26568926_640.jpg":"640x427","h_26568926_480.jpg":"480x320","h_26568926_340.jpg":"340x227","h_26568926_220.jpg":"220x147","pp_26568926_1280.jpg":"1280x1628","pp_26568926_1024.jpg":"1024x1303","pp_26568926_640.jpg":"640x814","pp_26568926_480.jpg":"480x611","pp_26568926_340.jpg":"340x432","pp_26568926_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1377","hd_25503320_1920.jpg":"1920x1080","k_25503320_1280.jpg":"1280x1280","k_25503320_1024.jpg":"1024x1024","k_25503320_640.jpg":"640x640","k_25503320_480.jpg":"480x480","k_25503320_340.jpg":"340x340","k_25503320_220.jpg":"220x220","o_25503320_1280.jpg":"1280x918","o_25503320_1024.jpg":"1024x734","o_25503320_640.jpg":"640x459","o_25503320_480.jpg":"480x344","o_25503320_340.jpg":"340x243","o_25503320_220.jpg":"220x157","h_25503320_1280.jpg":"1280x854","h_25503320_1024.jpg":"1024x683","h_25503320_640.jpg":"640x427","h_25503320_480.jpg":"480x320","h_25503320_340.jpg":"340x227","h_25503320_220.jpg":"220x147","pp_25503320_1280.jpg":"1280x1628","pp_25503320_1024.jpg":"1024x1303","pp_25503320_640.jpg":"640x814","pp_25503320_480.jpg":"480x611","pp_25503320_340.jpg":"340x432","pp_25503320_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1138","hd_1256389_1920.jpg":"1920x1080","k_1256389_1280.jpg":"1280x1280","k_1256389_1024.jpg":"1024x1024","k_1256389_640.jpg":"640x640","k_1256389_480.jpg":"480x480","k_1256389_340.jpg":"340x340","k_1256389_220.jpg":"220x220","o_1256389_1280.jpg":"1280x1233","o_1256389_1024.jpg":"1024x986","o_1256389_640.jpg":"640x616","o_1256389_480.jpg":"480x462","o_1256389_340.jpg":"340x327","o_1256389_220.jpg":"220x211","h_1256389_1280.jpg":"1280x854","h_1256389_1024.jpg":"1024x683","h_1256389_640.jpg":"640x427","h_1256389_480.jpg":"480x320","h_1256389_340.jpg":"340x227","h_1256389_220.jpg":"220x147","pp_1256389_1280.jpg":"1280x1628","pp_1256389_1024.jpg":"1024x1303","pp_1256389_640.jpg":"640x814","pp_1256389_480.jpg":"480x611","pp_1256389_340.jpg":"340x432","pp_1256389_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1492x2103","hd_25503318_1920.jpg":"1920x1080","k_25503318_1280.jpg":"1280x1280","k_25503318_1024.jpg":"1024x1024","k_25503318_640.jpg":"640x640","k_25503318_480.jpg":"480x480","k_25503318_340.jpg":"340x340","k_25503318_220.jpg":"220x220","o_25503318_1280.jpg":"1280x1804","o_25503318_1024.jpg":"1024x1443","o_25503318_640.jpg":"640x902","o_25503318_480.jpg":"480x676","o_25503318_340.jpg":"340x479","o_25503318_220.jpg":"220x310","h_25503318_1280.jpg":"1280x854","h_25503318_1024.jpg":"1024x683","h_25503318_640.jpg":"640x427","h_25503318_480.jpg":"480x320","h_25503318_340.jpg":"340x227","h_25503318_220.jpg":"220x147","pp_25503318_1280.jpg":"1280x1628","pp_25503318_1024.jpg":"1024x1303","pp_25503318_640.jpg":"640x814","pp_25503318_480.jpg":"480x611","pp_25503318_340.jpg":"340x432","pp_25503318_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38183829 Threads: 3 Questions: 7084909821 Slow queries: 3297478 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608017888 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/slavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio-1363485 [printLink] => /sport/hajduk/slavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio-1363485?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 673748 [name] => Slaven Alfirević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-11 15:47:05 [main_article_id] => 0 [alias] => slaven-alfirevic [link] => /tag/slaven-alfirevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 481050 [name] => Vedran Rožić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vedran-rozic [link] => /tag/vedran-rozic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 235469 [name] => Vinko Cuzzi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vinko-cuzzi [link] => /tag/vinko-cuzzi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 257500 [name] => Ivan Buljan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-buljan [link] => /tag/ivan-buljan ) [5] => stdClass Object ( [id] => 240471 [name] => ivan katalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-katalinic [link] => /tag/ivan-katalinic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 353104 [name] => Poljud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => poljud [link] => /tag/poljud ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => luda priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Slavenu Alfireviću Hajduk 90-ih zabranio ulaz jer je omalovažavao protivnike Bijelih?! Bard nam je sve otkrio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3195 [name] => Pero Smolčić [username] => pero-smol-i [email] => pero-smol-i@sd.hr [password] => $2y$10$Ep9mQMfY3oaEHDia2kpqAuZZPVpfAJ/QVSjyMhhwFrVP1nQ9lDmV2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/pero-smolcic-3195 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1713 [gender] => m [description] => [image] => 1713.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1713.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26568926.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26568926.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/25503320.jpg [title] =>

privatni arhiv

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/1256389.jpg [title] =>

Fotoreporter Cropix-a Ante Čizmić i novinar Slaven Alfirević

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/25503318.jpg [title] =>

Privatni arhiv

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Rođendan je za čestitke, za lijepe vijesti, ali i za neke posebne i manje poznate događaje iz povijesti i kuloara kluba, pa kad je tako onda ih nađimo, izvadimo iz naftalina, pretresimo almanahe... I pričamo mi tako o Hajduku i prebiremo u redakciji po sjećanjima, a onda se kolege dosjete i kažu, a kako je ono bilo kad su tebi zabranili ulaz u Hajduk i oduzeli ti akreditaciju?!

Ma daj, i to se dogodilo, pitaju mlađi, grizu odmah na intrigu, a kad i zašto i kako, pitaju, ulijeću u razgovor. Logično je da su slabije upućeni u genezu zbivanja iliti dubinu vremeplova. A i kako bi znali, prošlo je evo 30 godina.

Takle su me u žicu kolege, kako je to bilo? A bilo je, nije da nije bilo.

Pa ajde ispričaj. Za 113. Hajdukov rođendan. 

Otvorili su mi Pandorinu kutiju uspomena. Dogodi se to, da te potiraju, nisam ni prvi, ni zadnji novinar koji nije (bio) simpatičan svakome funkcioneru, pa i danas, na žalost, ima toga, uskrati se akreditacija pojedincima. Svatko ima svoju priču.

Meni se zalomilo u proljeće 1993., a duga je, kad malo bolje promislim, bila predigra. Istrpio sam izgon 15 mjeseci, Hajduk me prihvatio (čuj, prihvatio?!) natrag 1994., taman za Ligu prvaka, odnosno za kvalifikacijske utakmice protiv Legije. Za putovanje u Varšavu bio sam već amnestiran i revanš, ne bih li izvještavao s lica mjesta, umjesto da čekam izvješća u legendarnom kafiću na Poljudu. Izvješća i općenito ćakule dobrohotnih kolega što su mi bili u pomoć svo vrijeme, solidarni u mome progonstvu.

Leglo ćakula

Evo su već godinama i taj kafić zatvorili, leglo ćakula, kako se govorilo. Svatko spominje svoje razloge da su kafiću zavrnuli bravom. Sad je to decentni ”welcome desk”, ali ćakule se ne da zaustaviti. No, to je druga tema. 

Uglavnom, nakon 15 mjeseci tek bila su uslišana uporna nastojanja mog urednika Mije Grabovca, u ta doba šefa sportske rubrike Slobodne Dalmacije; pravedna je borba dobila svoj happy-end.

Zašto pravedna? Pa zato jer nije bilo vele razloga da se reagira crvenim kartonom. Na stranu katkad hrapavi glagoli, opora zanovijetanja ili kako su me u trenutku odluke da me se makne iz press-salona optužili da im se – rugam protivnicima! Belišću i Radniku?! Možda i jesam. Belišće i Radnik o tome zacijelo pojma nisu imali, poslužili su kao izgovor.

---

image

privatni arhiv

---

Pozadina je ipak bila malo dublja, u trenutku vjetrova smjene uredničkog kadra u Slobodnoj Dalmaciji i kad je nova vlast zavladala novinskom kućom i u Hajduku su se istodobno malo zaigrali i pokušali iskoristiti trenutak i kadrovirati po Slobodnoj. 

- Mi bismo da nas prati taj (nije sad važno tko), a ne ovaj, to jest ja! - moglo se nazrijeti između redaka.

Iz ovih ili onih razloga, antipatije ili možda različitih stavova o koječemu.

Čudno je to bilo doba, Vedran Rožić tadašnji direktor zacijelo se naljutio kad sam napisao da je v. d. direktora već dugo, a da ga nisu (formalno) izabrali već više od 40 dana i onda to stavio u kontekst zafrkancije, šale, što nije bilo lijepo, priznajem, da je direktor "ve de 40”, a to je bio sprej za podmazivanje. Kad vam nešto zariba, pa da podmažete i opet sve da krene glatko podmazano uzmite - VD40.

Nije bilo lipo, al‘ je bila baza. Šaljivo. Tko bi joj odolio.

Istodobno je Vinko Cuzzi, na žalost pokojni veliki kapetan Hajduka i reprezentativac Jugoslavije žugao na određene procjene igračkih kvaliteta pojedinaca i premda smo godinama unatrag znali lijepo divaniti i slagati se po latinskim izrekama (sic transit gloria mundi, tako prolazi slava svjetska), u trenutku je postao bijesan:

- Preselit ćemo mi tebe u gradsku rubriku, pa ćeš tamo pratit pomidore, a ne balun i nas u Hajduku nervirat. Dosta je toga! - grozio se.

Stvorila se u Poljudu kritična masa i – adio. Sročili su odluku da mi je zabranjen ulaz i da mi se akreditacija oduzima.

Franina besida

Frane Jelinčić i sam danas pokojni stari kolega koji je radio u Večernjem listu (ne mogu vjerovati da je umro daleke 2009., kao da je jučer s nama bio) žalio je zbog svega što se dogodilo, a usput bi me i prekorio, vjerujući da sam i ja pretjerao s nekim rečenicama:

- Ne možeš ti svijet mijenjati!

Sreća za vašeg reportera bila je što me Mijo Grabovac nije dao i vratio me. Uvjeren da je Hajdukova odluka krajnje pogrešna.

Sve to vrijeme u egzilu, na tribini umjesto u loži, kao Napoleon na Elbi (ne na Svetoj Heleni, jer sa Svete Helene Napoleon se vratio nije, a prethodno s Elbe jest) slao sam izvještaje tako da bih poslije utakmice otišao do telefonske govornice na bazenima u Poljudu i otamo diktirao. U novinarsku ložu, naime, nisam smio, a redakcija je za dišpet i kontru Hajduku, ne želeći prihvatiti diktat iz Poljuda, htjela baš moje izvještaje. Hvala im na tome. 

Zanimljivo je bilo i godilo mi je što su me sve to vrijeme podržavali trener Ivan Katalinić i sportski direktor Ivan Buljan.

Kate bi mi rekao dođi kod mene u svlačionicu, reci na porti da te ja zovem, ne smije ti nitko ništa, dat ću ti materijala sve što ti treba, a ja bih rekao Kate, nemoj, čut ćemo se ionako telefonom, nemoj da ti prave probleme zbog mene.

---

image

Privatni arhiv

---

Ivan Buljan pak, moj dobri Iko, davao bi mi redovito karte, ulaznice za sektor uz novinarsku ložu. Svaku utakmicu, neizostavno. To mi je bio redovit "gibirung”, sljedovanje. Jedan me direktor tjera, a drugi mi po kuriru šalje mukte ulaznicu da lakše gledam utakmicu i razbijam bojkot. I kaže Iko:

- Pusti, proći će ih to, Vinko je malo čudan, a Vedran je dobar, ali padne pod utjecaj Vinka – govorio je Iko, neće mi valjda Buljan zamjeriti što ovako pod stare dane pišem sve i svašta širom otvoreno.

Uostalom, koga to danas zanima? Komu brige? Trideset je godina prošlo. Cuzzi je, na žalost, umro, davno, bio je veliki igrač i kapetan, a Rožić, također kapetan, u Trogiru je i rijetko se pojavljuje u Hajdukovoj javnosti.

Priča mi zvuči kao "once upon a time in America”, dogodilo se jednom na planeti Hajduk. Zabranili mi ulaz. Petnaest mjeseci. No, pomirili smo se i sve to ostaje u familiji, ljubav i poneka psovka, svađa...

Uostalom, samo mi daje na važnosti da mogu pričati kako sam 15 mjeseci bio nepoželjan u Poljudu. Kao kakav revolucioner, a što je revolucioner ako nije bio u zatvoru? Borac o‘ sla‘ke vode!? Baš kako je to u Malom mistu govorio Načelnik i davao zatvorit Bricu i Postolara uz riječi "ja vam samo činim ljubav, činim vam uslugu! Evo vam ključi pržuna, sami se zatvorite!”

Uz ozbiljnu napomenu na kraju teksta da je važno znati kako novinar nije samo klupska truba koja trubi kako klub puše. Pa neka nas dijeli ista ljubav, ista ona koja se u vašem reporteru začela 2. svibnja 1965. na prvoj utakmici uživo na Starom placu. S nepunih šest, s ocem za ruku (čvrsto me drži, gužva je, uvik je bila gužva!) na zapadnoj tribini (red 1, sjedalo 65) i za vraga je to bilo baš Hajduk – Dinamo 0:1 i gol Štefa Lamze.

To je jedno, to "zauvik ćeš ostat nebo iznad mene”, a drugo je pitat se zašto nije bilo minute šutnje za Marija Boljata pa neka je prošlo puno dana u razmaku od smrti Kalimera i prve utakmice u Poljudu i kako je to Zvonimir Šarlija bio kapetan prije Filipa Krovinovića? Puknit, a ne mučat. Pitanja su, uostalom, da se ponudi odgovor... 

I naravno: Hajduče, sretan ti rođendan!

---

image

Fotoreporter Cropix-a Ante Čizmić i novinar Slaven Alfirević

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilić/Cropix

privatni arhiv


Fotoreporter Cropix-a Ante Čizmić i novinar Slaven Alfirević


Privatni arhiv

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/slavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio-1363485 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=23d870ad1afb0080e6d565967a28e2741c638c09 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Slavenu+Alfirevi%C4%87u+Hajduk+90-ih+zabranio+ulaz+jer+je+omalova%C5%BEavao+protivnike+Bijelih%3F%21+Bard+nam+je+sve+otkrio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fslavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio-1363485 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fslavenu-alfirevicu-hajduk-zabranio-ulaz-jer-je-pazite-sad-omalovazavao-protivnike-bijelih-bard-nam-je-sve-otkrio-1363485 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => luda priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hajdukluda priča

Slavenu Alfireviću Hajduk 90-ih zabranio ulaz jer je omalovažavao protivnike Bijelih?! Bard nam je sve otkrio

Piše Slaven Alfirević
13. veljače 2024. - 08:52

Rođendan je za čestitke, za lijepe vijesti, ali i za neke posebne i manje poznate događaje iz povijesti i kuloara kluba, pa kad je tako onda ih nađimo, izvadimo iz naftalina, pretresimo almanahe... I pričamo mi tako o Hajduku i prebiremo u redakciji po sjećanjima, a onda se kolege dosjete i kažu, a kako je ono bilo kad su tebi zabranili ulaz u Hajduk i oduzeli ti akreditaciju?!

Ma daj, i to se dogodilo, pitaju mlađi, grizu odmah na intrigu, a kad i zašto i kako, pitaju, ulijeću u razgovor. Logično je da su slabije upućeni u genezu zbivanja iliti dubinu vremeplova. A i kako bi znali, prošlo je evo 30 godina.

Takle su me u žicu kolege, kako je to bilo? A bilo je, nije da nije bilo.

Pa ajde ispričaj. Za 113. Hajdukov rođendan. 

Otvorili su mi Pandorinu kutiju uspomena. Dogodi ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:09