StoryEditorOCM
Hajdukhajdučka dilema

Pudar: ‘Ako će mijenjati, to mora biti sad! Karoglan nije glavni krivac, a drugi čovjek je zaštićen kao lički medvjed‘

Piše Ivan Renić
18. ožujka 2024. - 12:45

Tmurni ponedjeljak na hajdučki stol stavio je samo jednu temu. Treba li smijeniti Mislava Karoglana ili ne? Igra ne obećava, ali čovjek je izgubio tek dvije utakmice. No, poraz od Lokomotive u jurišu na titulu je skup, skuplji nego ostali. Hoće li za Karoglana biti preskup? Proslavljeni hajdukovac Ivan Pudar jasno je iznio svoje mišljenje.

- Je li Karoglan stvarno pravi krivac? Po meni nije! Dobio je igrače kakve je dobio. I sa svojim sposobnostima je trebao stvoriti igru, a u tome nije uspio. Hajdučki puk nije zadovoljan dovođenjem skupih igrača. Prvi krivac je, dakle, Nikoličius, a onda drugi Karoglan, ako ga se uopće može nazvati krivcem.

Smijeniti ili ne?

- Ako će ga smijeniti, to treba biti već danas. Jakobušić je sve trenere do sada smjenjivao ponedjeljkom. Pred njima su dva tjedna stanke. Ako će se dogoditi, to doslovno mora biti sad, odmah. A onda bi to trebao biti netko s iskustvom tko poznaje klub. Čovjek s velikim iskustvom, obavezno. I to naš, domaći čovjek.

Mladi ne dolaze u obzir?

- U ovom trenutku Hajduku ne treba trener od 30, 40 godina. Sjetimo se pokojnoga Špace koji je bio na klupi u svojim sedamdesetima. Sada je potrebno bogato iskustvo koje na brzinu može presložiti momčad. Ponavljam, ako se odluče na taj potez, to se mora dogoditi odmah. Novi trener bi trebao povesti momčad na prvi trening već popodne. Odmor? Ma kakav odmor u ovakvoj situaciji. Novi trener bi trebao sve postrojiti da vidi na koga može računati, da im objasni što se očekuje.

image
Jakov Prkić/Cropix

Moraju učiti

Pudar posebnu odgovornost traži od sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

- On je nadređen treneru. Takoreći, on ga je i postavio. Napokon mora otvoreno progovoriti, a ne samo na Instagramu pisati doskočice. Zaštićen je kao lički medvjed, a toliko je krivih odluka donio.

Konačno, rezimiramo: Pudar kaže sad ili nikad!

- Na Upravi je da odluči hoće li istrpjeti Karoglana do kraja sezone i vjerovati mu. Nemam ništa protiv mladih trenera. Njima je mjesto u Hajduku, ali uz nekog iskusnog od koga mogu učiti. Ne mogu se treneri učiti na Hajduku. Meni su treneri bili Nadoveza, Biće Mladinić, Krešić... Svi s iskustvom i određenim godinama – zaključio je Pudar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:38