StoryEditor
Hajduklegenda živi vječno

Prošle su četiri godine otkako nas je napustio legendarni torcidaš i prvi predsjednik Našeg Hajduka Žan Ojdanić

Piše PSD.
2. travnja 2020. - 18:33

Prije točno četiri godine, u 46. godini života, napustio nas je Žan Ojdanić. Legendarni torcidaš poginuo je tog kobnog 2. travnja 2016. godine u padobranskoj nesreći u Sinju.

Padobranstvo je bila jedna od njegovih ljubavi, nanizao je do tada preko 500 uspješnih skokova, a netom prije nesreće položio je ispit za nastavnika padobranstva. Ipak, ono po čemu će ga Splićani, ali i mnogi drugi povezani uz navijački svijet pamtiti jest njegova aktivna uloga u Torcidi. Žan je bio neformalni vođa Torcide, čovjek koji je bio uzor mnogima, a njegov je odlazak osim Hajdukovih navijača pogodio i mnoge druge navijačke skupine i njihove pripadnike koji su se biranim riječima opraštali od njega.

Srčan, suputnik, pokretač, brat, zaštitnik, čovjek, otac, ideal, uzor, velikan, prijatelj, hrabar, vizionar... Ovo je bilo 13 osobina kojima je Torcida dan iza njegove smrti opisala Žana. Kada netko ima samo par nabrojanih osobina svi smo spremni reći da se radi o velikom čovjeku, a kada se sve skupa stavi na jedno mjesto, jasno je o kakvoj osobi pričamo.

Osim aktivne uloge u Torcidi, Žan je ostao upamćen i kao prvi predsjednik udruge Naš Hajduk koja se pod njegovim vodstvom izborila da se u Hajduku po prvi puta održe demokratski izbori za Nadzorni odbor kluba te da se na taj način makne utjecaj politike. U svakom poslu predan i emotivan, želio je Hajduka, Split, cijelo društvo napraviti boljim.

Njegov prerani odlazak bio je veliki šok za sve one koji su ga poznavali i o njemu slušali, a danas, četiri godine kasnije, i dalje živi kao simbol navijačke skupine i borbe za bolje sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2021 05:35