StoryEditorOCM
Hajdukslovenski mediji

Novo ime na radaru Hajduka, oduševio je na Europskom prvenstvu, prati ga i španjolski velikan

Piše Sport SD
28. lipnja 2024. - 09:36

Hajduk je 19. ovog mjeseca pod paskom novog trenera Gennara Gattusa na Poljudu krenuo s pripremama za novu sezonu, na prvom okupljanju našlo se 30 igrača. 

Prije odlaska na središnji dio priprema na Bled (1. srpnja) odigrat će Hajduk još jednu pripremnu utakmicu iza zatvorenih vrata na Poljudu (u prvoj je slavio protiv Veleža). Protivnik će biti još jedan klub iz susjedstva, utakmica protiv Posušja igra se u subotu, a to će Gattusu biti i posljednja provjera u kojoj bi trebao dobiti neke odgovore na temelju kojih će i sastaviti konačni popis putnika za Bled.

Baza u Bledu bit će sve do 10. srpnja, a u tom periodu Bijeli će odigrati četiri pripremne utakmice. Prvo će odmjeriti snage s klubom partnerom Kalcer Radomljem (3.7.), slijedi ogled kontra s ukrajinskim Šahtarom (6.7.), pa ukrajinskim Ruh Lavovom (9.7.) i na kraju s turskim Fenerbahčeom (10.7.).

image
AFP

U međuvremenu Hajduk radi na pojačanjima, Edin Džeko i Ivan Rakitić samo su od nekih imena koje bi voljeli vidjeti na Poljudu, a u kombinaciji su i dva krilna napadača iz Italije, po odabiru trenera Hajduka Gennara Gattusa.

Slovenski portal Ekipa24 javlja da je Hajduk zainteresiran za njihovog reprezentativca i kapetana ljubljanske Olimpije Timija Maxa Elšnika (26). Elšnik trenutno oduševljava na Europskom prvenstvu, Slovenija igra osminu finala, a vijest o interesu Hajduka stiže samo dan nakon što se u pročulo da je zainteresirana španjolska Sevilla.

Nogometaši Hajduka danas će odraditi dva treninga na pomoćnom igralištu Poljuda, a trener Gennaro Gattuso odlučio je onaj popodnevni koji počinje u 19 sati otvoriti za javnost.

Prva službena utakmica Hajduka na rasporedu je 25. srpnja u drugom pretkolu Konferencijske lige, protivnik je jedan od najstarijih klubova s Farskih otoka, HB Tórshavn. Prva utakmica igra se na Poljudu, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 10:34