StoryEditorOCM
HajdukVRIME JE

Ni tri sata nakon što je pukla vijest Džeko već u Hrvatskoj! Njegov intimus otkrio nam pravu istinu o dolasku u Hajduk

Piše Marko Bilić
13. lipnja 2024. - 18:13

Senzacija s Poljuda, Edin Džeko u Hajduk... Je li moguće, Hajduk ide po Edina Džeku... Nova bombastična najava iz Splita, Nikola Kalinić pokušava dovesti Džeku... Kalinić slaže megamomčad za Gattusa... Nova senzacija u Splitu, Džeko bi mogao potpisati za Hajduk...

Sportska vijest dana, makar tek u fazi nagađanja, napunila je naslovnice... U borbi za svaki klik mediji su posegnuli za bombastičnim naslovima, mada, kada je Edin Džeko u pitanju, jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina, naslove ne treba nabrijavati, klikovi kapaju sa svih strana. A Internet, kako volimo kazati – gori.

Dakle, priča ide ovako: Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić kontaktirao je centarfora Bosne i Hercegovine i turskog velikana Fenerbahčea i "pokušao ga nagovoriti na dolazak u splitski klub".

Da bi cijela priča dobila na snazi i autentičnosti iz rukava se vadi igračko prijateljstvo Džeke i Kalinića još iz vremena dok su zajedno nosili dres Rome, kao i veliko prijateljstvo i kumstvo Edina i velikog hajdukovca Senijada Ibričića koji je "obećao" da će Džeku jednoga dana dovesti na Poljud. S obzirom da voli Hajduk, voli Hrvatsku, a posebno Dalmaciju u kojoj često boravi, da je vlasnik restorana u Dubrovniku, i da mu je, s 38 godina na leđima, karijera pri kraju, hajdučki puk je osjetio da je - vrime.

Oni racionalniji, pak, skeptični su zbog činjenice da je Džeko ugovorom vezan za Fenerbahče sve do kraja lipnja sljedeće godine, dakle, još cijelu jednu sezonu. Kako će onda na Poljud? A da bi zlata vrijedio Bijelima - bi! Samo u prošloj sezoni zabio je 25 golova. Klasa.

E sad, tko je u pravu? Oni koji Edina već vide na Poljudu ili oni koji tvrde da od toga neće biti ništa?

Istinu je, kao i uvijek, najbolje potražiti iz prve ruke. Ako već Džeko neće sam to otkriti ima onih, njemu jako bliskih, koji znaju kako stvari stoje i to će reći. Pa sam kontaktirao jednog njegovog intimusa, koji je želio ostati anoniman. Evo što kaže "izvor blizak" popularnom igraču:

- Džeko je već u Hrvatskoj!

Opa, di prije!? Znači, to je to?

- A nije, nije, u Dubrovniku je, odmara se s obitelji.

A mi mislili da nam je još bliže. Čim sam vas nazvao iz Splita odmah vam je bilo jasno da vas ne zovem jer je Boston sinoć dobio u Dallasu. Nego, oće li Džeko u Hajduk?

- Edin je pod ugovorom s Fenerbahčeom još godinu dana. Nije prvi put da se špekulira na ovu temu, kad god je prijelazni rok sele ga od Kine i Saudijske Arabije do Premiershipa i Serie A. I svaki put kad zaigra na turniru Četiri kafića odmah ga se veže za Hajduk, eto Džeke na Poljudu.

Šta je onda istina od svega toga?

- Istina je da je još godinu dana pod ugovorom s Fenerbahčeom i da sad u Dubrovniku odmara od fudbala i svih ovih špekulacija. Uživa čovjek s obitelji.

image

Džeko i Ibričić na kavi u Splitu

Tom Dubravec/Cropix
image

Napadač Bosne i Hercegovine

Afp
image

Trofej s Interom

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 18:14