StoryEditor
Hajdukočekujemo jak sastav

Ne smije biti opuštanja: nema odmora dok traje obnova, u Kostanaju moraju igrati najbolji

28. srpnja 2021. - 23:31

Nema odmora dok traje obnova. 

Ovosezonski „rifrešani” Hajduk na novom je nezgodnom testu kod Tobola u uzvratnom susretu 2. pretkola Konferencijske lige. Unatoč akumuliranom umoru i 2:0 prednosti iz prvog ogleda trener Jens Gustafsson zbog važnosti susreta i alternativa koje ipak nisu na sličnoj razini kao igrači iz najjače postave i nema previše manevarskog prostora za velike rotacije.

Prije će prostora za tada već i prisilno rotiranje kako bi švedski strateg osvježio momčad biti u nedjelju u prvenstvenom susretu protiv Šibenika na Poljudu. Mada, ni to neće biti lagana utakmica za Splićane niti to znači da će „bijeli” goste sa Šubićevca shvatiti olako. Uostalom prošle sezone Šibenik je slavio u gradu pod Marjanom pogotkom hajdukovca na posudbi Emira Sahitija koji se ove sezone vratio na Poljud.

Iza većine startera sada su već tri teške utakmice, Lokomotiva u Zagrebu, Tobol i Osijeku u Splitu. Ovo će im biti četvrta u razmaku od samo 12 dana. Na nekima se već vidi umor, pogotovo onima koji se na svakoj utakmici troše do maksimuma u agresiji. Vjerojatno bi, da je drugačiji raspored, Gustafsson odmarao Filipa Krovinovića koji se prije samo devet dana priključio momčadi i vidi se na njemu da nije na sto posto. Možda bi osvježio Gerga Lovrencsicsa koji je stigao usred priprema ili odmarao spomenutog Sahitija koji svaki susret juri 120 na sat.

Završnica ogleda protiv Osijeka pokazala je kako Gustafsson nema adekvatnu kvalitetu na klupi kojom bi mogao zadržati nivo predstave barem sličan onom početne postave.

Stoga su izgledne tek manje promjene, ali neke drastične se ipak ne bi trebale očekivati. Barem ne prije nedjelje. Ali krene li onda razmišljanje o samo jednom osvojenom bodu u prva dva kola igrat će se i sa Šibenikom s jednom nogom. Jer, ako sve prođe dobro pauza neće biti. Prođe li Hajduk Tobol već u četvrtak na Poljud stižu Žilina ili Apollon Limassol u 3. pretkolu Konferencijske lige.

item - id = 1116121
related id = 0 -> 1128025
related id = 1 -> 1128007
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 16:58