StoryEditorOCM
Hajdukima li preokreta

Komentirala Iris Livaja, oduševljeni Englezi...; detalj oslikava zašto Dinamo igra Ligu prvaka, a Hajduk skuplja mrvice

Piše Pero Smolčić
5. listopada 2024. - 18:25

Ovo je slika koja zorno dočarava kolika je zapravo razlika između Dinama i Hajduka. I zašto Dinamo igra Ligu prvaka, pa makar gubi 9:2 od Bayerna, dok Hajduk ni preko europskih ‘pikzibnera‘ ne uspijeva ući niti u utješnu Konferencijsku ligu.

Mladi hrvatski reprezentativac, Luka Vušković, sinoć je odigrao sjajnu utakmicu za belgijski Westerlo. Naime, u susretu desetog kola tamošnjeg prvenstva, Vušković je postigao oba pogotka za svoju momčad u 2:2 remiju s Beerschotom.

Vušković je tako nastavio sjajnu formu iz ove sezone. Naime, već sada na kontu ima četiri pogotka, a uz to u prošlom kolu upisao je i prvu asistenciju u pobjedi kod Standard Liegea kojeg vodi Ivan Leko. Zanimljivo, ta asistencija bila je bivšem igraču Rijeke, Matiji Friganu, koji je Lekinoj momčadi zabio dva pogotka i tako zaradio povratak u U-21 reprezentaciju.

Hajduk komentira

Vušković je, znate naravno, bivši igrač Hajduka i s Poljuda su radosno u svijet odaslali vijest kako je njegov transfer rekordan. Klubu će pripasti oko 11 milijuna eura u konačnici. Zbog propisa u Engleskoj Vušković ne smije igrati za Tottenham dok ne napuni 18 godina, a do tada marljivo skuplja iskustvo i pobire simpatije na posudbi u Belgiji.

Njegov zadnji nastup skupio je gomilu komentara ispod objave na njegovom Instagramu..

- Jedva čekamo da dođe.

- Kakva igračina - neki je sukus komentara navijača Tottenhama koji su oduševljeni njime kao modernim obrambenim igračem.

Komentirala je i Iris Livaja, stalno podržava mladoga Luku. Javio se i brat Mario, a komentar je ostavio i službeni Hajduk jer su, eto, ispod Lukinih objava komentari dopušteni.

Uglavnom, Luka ide čvrsto i sigurno prema naprijed, daleko od Hajduka. Sve dalje, i zemljopisno i klasom. A još je maloljetnik.

image

Martin Baturina

Damir Krajac/Cropix

Rast i razvoj

Gdje je sada tu Dinamo, pitate se? Pa istovremeno pratimo rast i razvoj izvjesnog Martina Baturine. Imao je i njega Hajduk u svom dvorištu, ali ga je izgubio. Otišao je u Dinamo i tamo se prometnuo u buduću hrvatski megazvijezdu. Njegov se transfer procjenjuje na barem dvadesetak milijuna eura, no, za razliku od Hajduka, Dinamo je svog dragulja zadržao. I pazite sad, Martin ima 21 godinu, a još igra u Dinamu. Da je ostao u Hajduku, možete naslutiti otkad već ne bi bio u HNL-u.

Hajduk iz godine u godinu preživljava, s većim ili manjim proračunom prisiljen je prodavati najbolje što ima i ranije nego bi to ijedan navijač poželio. I umjesto da grade karijere na Poljudu i dižu vrijednost kluba, rade to negdje drugdje. Kada će i hoće li ikad Hajduk doći u situaciju da nekog Vuškovića zadrži do 21. - 22. godine? Iz ove perspektive, teško. Illi barem ne tako skoro. 

image

Martin Baturina

Damir Sencar/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 19:56