StoryEditorOCM
HajdukSamo što nije

Kalinić konačno pronašao novog trenera? Bio je velika Jakobušićeva želja, a sada je pred vratima Poljuda, evo detalja

Piše Slaven Alfirević
7. lipnja 2024. - 12:35

Ivan Jurić ante portas? Novi trener Hajduka? Zašto ne? Priča u trenutku zvuči nestvarno, jer desetak dana Hajduk traži trenera i ne nalazi ga, a putuje se u Poljsku i kojekuda, dok je Jurić u svome gradu već danima i čekao je navodno inozemne angažmane. A i logično je da Jurić bude u Splitu, logičnije nego da Hajduk putuje u Poljsku po trenere. Jurić je čekao svoje poslove, ima i obiteljskih obveza, a Hajduk trenere u međuvremenu je zagledao, okretao, nije se odlučio, (ponuđene) eksponate bi vratio na policu. Ne, ipak ne... Neki su navodno i odbili Hajduka, kakav bezobrazluk...

image
AFP

Dok su stupce punili Kluivert, Gattuso, van Bronckhorst, Papszun, Swarga, Sanli, Paulo Sousa... 

dotle bi prošetao Pudo po Splitu. Nadimak Jurić ima po Pudaru, jer je kao mali volio bit vratar u ulici pa su ga zvali Pudo, Pudo... Popio bi Pudo kavu na Pjaci, ali, daleko je to bilo od Hajduka...

No, sad je drugačije, uspostavili su most komunikacije! Eureka! Ove rečenice već imaju snagu vijesti, sad to već ima snagu poziva. Pudo, u pomoć!

Predsjednik Hajduka konačno otkrio kad očekuje novog trenera: ‘U završnim smo pregovorima‘

Jurić je, naime, kontaktiran i koliko znamo nije a priori odbio poziv, svjedoči to i Dalmatinski portal koji izravno s Pjace, gotovo ekskluzivno donosi kako je Jurić (čujte i počujte!) pozvan od Hajduka i nije imun na poziv... Trebaju još oko financija razgovarati...

image
AFP

Hajduk je, kao što se vidjelo i na Skupštini, u posebno delikatnoj situaciji glede pronalaženja trenera. Nema ga, odabir se odgađa. 

Doista, možda zajednički nađu sreću Hajduk i Jurić, ponovno zajedno poslije toliko godina.

U trenutku kad je postalo jasno da ni na Skupštini nema obznane o novom treneru, kao da su mnogi priskočili u pomoć "bijelima" da izađu iz ćorsokaka. Zaigralo se Jurića, aduta iz rukava.

Ali, u potaji, zapne li, živi ideja kako bi to bilo da u Hajduk dođu Baka i sin, otac Blaž i sin Vlado Slišković, bila bi to posebna storija hajdučke priče, obojica su slobodni, legenda Baka i sin Vlado koji je nedavno napustio Rusiju.

No, sad je trenutačno u fokusu Jurić. Priča iznikla iz trenutka kada ne znaš kuda dalje... Takve priče često završe happy-endom.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 19:20