StoryEditorOCM
Hajdukzabrinjavajuće

Juniorima Hajduka lekciju očita tko stigne, nekoć viceprvaci Europe sada gube od Mladosti iz Ždralova i Sesveta

Piše sport sd
28. rujna 2024. - 20:49

Juniori Hajduka poraženi su na Poljudu od Sesveta, rezultat susreta bio je 1:2. Bijeli su dobro ušli u utakmicu i već u prvoj minuti zaprijetili po desnoj strani. Leonard Kajtazi vrebao je grešku protivnika i zamalo došao do lopte na rubu šesnaesterca. U tome ga je spriječio gostujući vratar Borna Cik, koji je tijekom intervencije s loptom u rukama izašao izvan šesnaesterca. Dosuđen je slobodan udarac iz kojeg je Marin Ćalušić šutirao ravno u Cika, a vratar Sesveta zbog prethodne intervencije je zaradio žuti karton.

Hajduk je poveo u 13. minuti. Sve je odradio Kajtazi, dobio je loptu na 20 metara od gola, otišao do lijeve strane šesnaesterca, stvorio sebi prostor za šut i lijevom nogom pogodio suprotni kut. Bijeli su mogli do vodstva u 36. minuti, ali je nakon lijepe akcije Noa Skoke i Ćalušića, Roko Brajković šutirao pored gola.

Gosti su došli do izjednačenja u prvoj minuti nastavka. Brzu kontru na desnoj strani je završio Domagoj Regetaš nesebičnim dodavanjem na drugu vratnicu, odakle je Jakov Džolan bez problema ubacio loptu u mrežu. Tri minute kasnije Marino Žeravica oduzeo je loptu neopreznoj obrani Sesveta i sa sedam metara šutirao ravno u Cika. U 60. minuti Kajtazi je lijepo pronašao Žeravicu u kaznenom prostoru, ali udarac iskosa opet brani Cik.

Još jednu priliku Bijeli su stvorili nakon pogreške u obrani gostiju. Brajković je oduzeo loptu, zaobišao Cika I iskosa šutirao u bližu vratnicu. Nakon dobro odigrane kontre, gosti su u 68. minuti preko Matea Sertića došli do drugog pogotka, koji je poništen zbog zaleđa na intervenciju pomoćnog suca.

Odlučujući pogodak postignut je iz jedanaesterca u 76. minuti. Rešetar je na desnoj strani prevario svog čuvara i ušao u šesnaesterac, Branimir Mlačić ga je oborio s leđa, a sudac Luka Liković dosudio jedanaesterac. Regetaš je s bijele točke bio precizan i donio svojoj momčadi tri boda.

JUNIORI: Hajduk - Sesvete  1:2 (1:0)

1. HNL – 7. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Luka Liković (Krvavac)

Strijelci: 1:0 Kajtazi (13), 1:1 Džolan (46), 1:2 Regetaš (78) 

Hajduk: Bezeljak, Fridl (od 69. hrastović), Skelin, Mlačić, Milišić (od 80. Krstanović), Hodak, Ćalušić (od 80. Vojvodić), Kajtazi, Skoko (od 69. Lončar), Žeravica (od 65. Zudin).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 21:01