StoryEditor
Hajdukopasni tobol

Ivan Pudar poznaje protivnika Hajduka i Kazahstan: Kad sam vidio ishod ždrijeba odmah sam zakukao, ajme, oni su zafrkani

16. lipnja 2021. - 22:02

Ivan Pudar prije dvije godine trenirao je u Kazahstanu, zna dobro okolnosti s lica mjesta, premda je on vodio Kaspiy Aktau, upoznat je i kakve su okolnosti u Tobolu:

- Vrlo su ozbiljna ekipa, kazahstanski nogomet se širi, u ekspanziji je i stalno napreduje. Zahvaljujući prije svega bogatstvu države, puno se ulaže i u stadione i u momčadi i to se vidi po rezultatima.

Pudar nastavlja:

- Astana kao najbolji trenutno klub stalno je pri Ligi prvaka. Kairat je bio prvak, tamo gdje je naš Mikanović, a sad ne stoje najbolje i primat je ponovno vratila Astana gdje je naš Tomasov.

Tobol?

- Blizu je vrhu, ima trojicu igrača iz Srbije, a Zoran Tošić i Nemanja Nikolić su im najbolji. Tošić je bio i u Manchester Unitedu. Podatak kakvog su igrača uzeli, koji je igrao u Unitedu, govori u prilog ozbiljnosti njihova nogometa. Kad sam vidio ishod ždrijeba odmah sam zakukao, ajme, oni su zafrkani... Teško će biti mome Hajduka, u pogonu su...

Nije tako strašno, ide im i pauza, taman pred utakmice s Hajdukom?

- Ide... Sad su u punom naletu, a onda pauza pred Hajduk. Ali, u boljoj su poziciji nego Hajduk. Momentalno. Ali jesu. Jer, u Poljudu nisu završili ni transfer listu i tek počinju s radom. Slažem se, nemojmo očajavati, Hajduk je ipak Hajduk, još traje prijelazni rok i nadam se da će uz pojačanja Hajduk prikazati pravo lice i proći dalje. Zanimljivo je da imaju dva terena, igrališta, zimi se sakriju od hladnoće i igraju na umjetnoj travi pod balonom, u zatvorenome, ljeti su na otvorenom, pred osam ili devet tisuća gledatelja koliko ih prima stadion. Ne znam koliko će ih sada biti pripušteno... I hoće li igrati baš kod kuće ili drugdje. Vidjet ćemo kakvi su uvjeti s koronom.

Pudar naglašava, kao opareni koji puše na hladno:

- Tobol može biti opasan i zaslužuje maksimalan respekt, da ga se dobro snimi, na to želim upozoriti kao trener koji je izbliza osjetio kazahstanski nogomet i njegovu potencijalnu snagu - rekao nam je Pudar, koji je između ostaloga vodio i Hajduk, kroz proljeće i ljeto 2007. godine.

U Europi je eliminirao podgoričku Budućnost (1:1, 1:0) i onda u Poljudu izgubio od talijanske Sampdorije 0:1. Revanš u Genovi (1:1) već je vodio Sergije Krešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 04:20